19 / 04 / 2024

Koleksiyon Mobilya, ev mobilyasında büyümeyi hedefliyor!

Koleksiyon Mobilya, ev mobilyasında büyümeyi hedefliyor!

Cirosunu bu yıl 150 milyon TL'ye taşımayı hedefleyen Koleksiyon Mobilya, bayilikler vererek ev mobilyasında büyüyecek. Faruk Malhan, tasarımda Mezopotamya esintisinin fark edildiği yepyeni bir koleksiyonu sunmaya hazırlanıyor...



"Şimdiye kadar modernizmi hep Batı’da aradım" diyen Faruk Malhan, Koleksiyon Mobilya'nın yeni ev mobilyası koleksiyonu ile yüzünü Doğu'ya döndüğünü söyledi. Mezapotamya esintilerinin yansıdığı yeni tasarımları ile dikkat çeken yeni ev mobilyası koleksiyonunu bayilik yöntemi ile tüketicilere sunacağını açıklayan Malhan, geçen yıl 90 milyon TL olan cirolarını yeni stratejileri ile bu yıl 150 milyon liraya çıkaracaklarını anlattı. Koleksiyon, geçen yıl Mısır ve İngiltere'de birer mağaza açtı. Malhan, bundan 20 yıl sonra Koleksiyon'un üretimden çekilebileceğini, web satışına başlayıp tasarıma yoğunlaşarak içinde inovasyon olmayan işleri outsource edebileceklerini söyledi.

 

Koleksiyon Mobilya'nın kurucusu Faruk Malhan yeni stratejisini dün düzenlenen bir basın toplantısı ile basın mensupları ile paylaştı. Modernliği şimdiye kadar batıda aradığını söyleyen Malhan, "Ev mobilyasında çizgimizi değiştirdik. Tarzını bulamayan bir endüstri, içine kültürünü, inovasyonu katmazsa kiloyla satılmaya mahkum olur" dedi.

 

Türk evi denilince bir resim akla gelmiyor 

Türk evi denilince bugün akla bir resim gelmediğini belirten Malhan, yeni koleksiyonu ile kendi karakteristiği olan ev mobilyası ürünlerini piyasaya sunacağını anlattı. Malhan, yeni koleksiyonu bayilik yolu ile tüketicilere sunacaklarını, bu yıl 3 yeni bayilik vereceklerini söyledi. Yeni koleksiyona yeni bir isim aradıklarını ama Koleksiyon markasının gölgesinde kalmayacak bir yeni marka bulamadıklarını da paylaşan Malhan, önümüzdeki süreçte böyle bir yeni markalaşmanın da olabileceğinin sinyalini verdi.

 

Koleksiyon'un yeni ev mobilyaları Doğu esintilerini ince detaylarla klasik tarzına yansıtıyor. Koltuklar eski Türk evlerindeki gibi yere yaklaşıyor. Sedirler, kilimler ve 6 aya kadar girilmesi planlanan ev tekstili ürünleri Anadolu evlerinin işlemelerini modern bir tarzla günümüz evlerine taşımaya hazırlanıyor. Faruk Malhan'ın 'ev'de büyüme stratejisinin ardında hızla büyüyen gayrimenkul sektörü, orta sınıfın güçlenmesi ve kentsel ekonomilerdeki güçlenme eğilimi etkili olmuş. Malhan, perakende satışa yönelik özellikle ambalaj alanında makine parklarına 7 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, çalışan sayılarının ise 700'ü aştığını paylaştı.

 

Koleksiyon'un stratejisinde yurtdışı açılımı önemli bir yer tutuyor. Geçen yıl hem krizde ekonomisi küçülen İngiltere'de, hem de Arap Baharı ile sarsılan Mısır'da birer mağaza açan Koleksiyon, bu iki mağaza ile bölgesel yayılma stratejisini başlatıyor.

 

Mısır'da 2 yıla kadar ortak üretim olabilir 

Malhan, Londra'da tasarımın kalbinde, krizin avantajını kullanarak düşük maliyetle bin metrekarelik mağaza kiraladıklarını, 2 milyon poundluk yatırım ile global projelere teklif verir hale geldiklerini anlattı. Mısır'daki mağaza ise yüzde 50 Mısırlı bir ortakla birlikte açılmış. 1 milyon dolarlık yatırımın 2 yıl sonra ülkede ortak üretim yapmaya kadar genişleyebileceğini anlatan Malhan, buradan Afrika'ya geçiş sağlanabileceğini söyledi. İngiltere'de tüketimin daraldığını anlatan Malhan, Mısır'da kamu kuruluşları ile masaya oturmaya başladıklarını belirtti.

 

Tek rakibim araba 

Faruk Malhan, "Türkiye'de çok başarılı ev mobilyası üreticileri var  ama Koleksiyon Mobilya'nın rakibi onlar değil. Benim rakibim araba, potansiyel müşterim yeni çıkan bir arabayı alıyor, benim satışıma yansıyor. Uzakdoğu'ya bir tatil benim satışlarımı etkiliyor" dedi.

 

Yılda 2 milyon çay bardağı satıyor 

Çay bardağı tasarımının çok başarılı olduğunu, yılda 2 milyon adet  çay bardağı sattıklarını anlatan Koleksiyon Mobilya’nın kurucusu Faruk Malhan, rakı bardağı  tasarımlarının ise yılda 200 bin adet satışı bulduğunu kaydetti.

Malhan, Türkiye ekonomisine dair beklentilerinin çok pozitif olduğunu  belirterek şöyle devam etti: "İsrail'in masaya oturtulması, Suriye rejiminin sona yaklaşması ve doğu bölgemizdeki acının ve yorgunluğun belki dinecek olmasının sosyal ve ekonomik anlamda çok önemli katkıları olacak."


DÜNYA


Geri Dön