26 / 04 / 2024

Kolezyum manzaralı ev, Claudio Scajola'yı istifa ettirdi

Kolezyum manzaralı ev, Claudio Scajola'yı istifa ettirdi

Kendisine Roma'daki meşhur Kolezyum harabeleri karşısında lüks bir daire almakla suçlanan Ekonomi Geliştirme Bakanı Scajola istifa etti



İtalya'da bir müteahhitten aldığı rüşvetle, kendisine Roma'daki meşhur Kolezyum harabeleri karşısında lüks bir daire almakla suçlanan Ekonomi Geliştirme Bakanı Scajola, Berlusconi'nin desteği çekmesi üzerine istifa etti.

Bir süredir İtalya'nın gündemini meşgul eden yolsuzluk ve rüşvet iddiaları Ekonomi Geliştirme Bakanı Claudio Scajola'nın istifasını getirdi. İtalyan basınına göre, bakan Scajola bir süre önce Roma'daki meşhur Kolezyum harabelerinin karşısında bir daire satın aldı. Bakan 180 metrekarelik lüks daire için 600 bin euro ödediğini açıkladı. Oysa açıklanan değer, o bölgedeki rayiç fiyatın altındaydı. Nitekim evi satan iki kızkardeş aslında kendilerine 1.3 milyon euro'luk ödeme yapıldığını, geri kalan paranın çekler halinde bir fondan geldiğini açıkladı. Bunun üzerine basın, "bu parayı nereden buldun" diye bakanın üzerine gitmeye başladı. İddiaya göre bu para G-8 zirvesi için Sardunya Adası'na bağlı Maddelana'da yapılmaya başlanan tesislerin ihalesini alan ve daha sonra rüşvet verdiği için tutuklanan müteahhit Diego Anemone'den gelmişti. G-8 daha sonra Sicilya'dan alınıp deprem bölgesine taşınmıştı.

Berlusconi desteği çekti
Son olarak İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin ailesinin sahip olduğu Il Giornale ve Libero Gazeteleri'nin "Ya adını temizle ya da istifa et" çağrısında bulunması Scajola'yı iyice köşeye sıkıştırdı. Soruşturmanın selameti açısından istifa etmeye karar verdiğini açıkladı. Avukatları ise, "bakanın haberi olmadan başkalarının kendi adına ödeme yapmış olabileceğini" söyledi.

Gladyatör dövüşleri yapılırdı

Romalıların en büyük eserlerinden biri olan Roma'daki Kolezyum, M.S 70 ile 80 yılları arasında inşa edildi. 50 bin kişilik olan amfitiyatroda gladyatör dövüşlerinin yanı sıra çeşitli gösteriler düzenlenirdi.
Hürriyet/Reha ERUS


Geri Dön