25 / 04 / 2024

Koluman Grup Rusya’da fabrika kuracak!

Koluman Grup Rusya’da fabrika kuracak!

Mercedes-Benz’in Türkiye’deki satış ortaklarından Koluman Motorlu Araçlar, Rusya’da yatırıma hazırlanıyor. Koluman Grubu Rusya’da kamyon üst yapı ekipmanları ile ilgili montaj fabrikası kuracak.



Türkiye’de Mercedes otomobil satışlarının yaklaşık yüzde 25’ini tek başına gerçekleştiren Koluman, Rusya’da kamyon üst yapı ekipmanları ile ilgili montaj fabrikası kuracak. Son olarak Ford Otosan’ın Rus ortağı ile birlikte yatırım yaptığı Rusya pazarı, Türk yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Koluman yakın zamanda inşa edeceği fabrika ile Rusya pazarında güçlü bir oyuncu haline gelmeyi planlıyor. Halen İstanbul, Ankara, Mersin ve Gaziantep olmak üzere dört ana bölgede otomotiv perakendeciliğini sürdüren Koluman Motorlu Araçlar, bu yıl genişlemeyi de gündemine aldı. Mevcut bayiliklerini fiziksel anlamda genişletmeyi planlayan Koluman, aynı zamanda müşteri memnuniyetine yönelik çalışmalarını da hızlandıracak. 

 

Mercedes’i artık gençler de alıyor 

Koluman Motorlu Araçlar A.Ş. Otomobil Satış ve Pazarlama Direktörü Altuğ Erciş, 5 yıl öncesine göre premium segmentte satışların iki kat arttığına da dikkat çekerek “Bu segmentte markalar Türkiye’deki vergi sistemine uygun motor hacimli araçlardan oluşan ürün gamını sunmaya başladılar ve üretim kapasitelerini artırdılar. Bu durum satışlara direkt olarak yansıdı” diye konuştu. Türkiye’deki Mercedes marka algısının değiştiğine de dikkat çeken Erciş şunları söyledi;”Şu an gençlere hitap eden, sportifliğe önem veren yeni jenerasyonun talep ettiği, yüksek teknoloji ve güvenlik unsurlarını barındıran otomobilleri müşterilerimize sunuyoruz. Türkiye Mercedes Dünya satışlarında ilk 20 arasında ve 17’nci sırada bulunuyor. Türkiye genç nüfusa sahip çok önemli bir pazar ve bu pazarda premiumsegment içerisinde liderlik hedefleri de var. Lüks pazarın oranı toplam pazar içerisinde gün geçtikçe yükseliyor. Şu an yüzde 10 olan oran yakın gelecekte yüzde 15’lere çıkacaktır.”

 

Mercedes-Benz’in Türkiye’de yapılanmasında görev alan ve ortaklığı bulunan Koluman, inşaat ve mühendislik, pazarlama ve dış ticaret alanlarında faaliyet gösteriyor. Şirket geçen yıl 5 bin 235 yeni otomobil, bin 100 adet de 2.el otomobil satışı gerçekleştirdi.



Star


Geri Dön