26 / 04 / 2024

Kompozitor Novikov adlı gemi bugün icra yoluyla satıldı!

Kompozitor Novikov adlı gemi bugün icra yoluyla satıldı!

St. Vincent ve Grenadines bayraklı RO-RO Cargo tipi 'Kompozitor Novikov' adlı gemi, Rusya uyruklu personelin yaklaşık bir yıldır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle haciz koydurmasının ardından bugün icra yoluyla satıldı



St. Vincent ve Grenadines bayraklı RO-RO Cargo tipi 'Kompozitor Novikov' adlı gemi, Rusya uyruklu personelin yaklaşık bir yıldır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle haciz koydurmasının ardından bugün icra yoluyla satıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tuzla"da yaklaşık 6 aydır bağlı olan geminin Rusya uyruklu 15 personeli, bir yıla yakın bir süredir maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle avukatları Savaş İnandıoğlu aracılığıyla haciz işlemi başlattı.

Haciz işleminin başlatılmasının ardından, armatörün personele olan borcu ile diğer borçlarını ödememesi üzerine, takdir edilen kıymeti 3 milyon TL olan geminin İcra Müdürlüğünce ihaleyle satışına karar verildi.

Tuzla"daki İcra Müdürlüğünde bugün gerçekleştirilen ihaleye 3 firma katıldı. 1 milyon 800 bin TL"den başlayan ihale sonucu gemiyi, Cinerler Marina şirketi 2 milyon 111 bin TL bedel karşılığında satın aldı.

Avukat İnandıoğlu, 3 firma arasında kıran kırana bir ihale olduğunu ve gemiyi Ciner Holding bünyesindeki Cinerler Marina"nın satın aldığını bildirdi. İnandıoğlu, böylece müvekkillerinin alacaklarının karşılandığını söyledi.

Almanya"da 1987"de inşa edilen geminin boyunun 118, genişliğinin 16,20, derinliğinin ise 11,60 metre olduğu belirtildi.
AA


Geri Dön