28 / 03 / 2024

Komşu ülkelere 'Turkuaz' konut projesi ihraç edecek

Komşu ülkelere 'Turkuaz' konut projesi ihraç edecek

Sorouh ve Abu Dhabi Investment ile ortaklık için görüşen Tulip Holding, Abu Dabi, Tahran ve St. Petersburg'da gayrimenkul projeleri geliştirecek



Bahçeşehir'de dünyaca ünlü mimar Ken Yeang'ın imzasını taşıyan Tulip Turkuaz projesine start veren Tulip Gayrimenkul, Abu Dhabi, Tahran ve Saint Petersburg'da konut projeleri geliştirmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz Nisan ayında İstanbul'da gerçekleşen "Türk Gayrimenkul Yatırımcıları Körfez Buluşması"nda Abu Dhabi Investment House (ADIH) ve Sorouh Real Estate ile ortaklık görüşmeleri yapan Tulip Holding, BAE Yıllık Yatırım Konferansı'nda bu şirketlerle ilişkileri iyice sıkılaştırdı. Tulip Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Burak Erten, Tulip Holding olarak bir yatırım fonu oluşturma hazırlıkları içinde olduklarını söyleyerek, kurulacak fonun yabancı ağırlıklı olacağını, yurtiçinde ve komşu ülkelerde projeler geliştireceklerini kaydetti.

HEDEF MARKA OLMAK

İlk hedeflerinin Tulip Turkuaz'ı bir marka haline getirmek olduğunu belirten Erten, "TulipTurkuaz projesinin konsepti beğenildi. Abu Dabi, Tahran ve Saint Petersburg'dan şirketler bu konsepti kendi ülkelerinde hayata geçirmemizi istiyor. Amacımız Tulip Turkuaz konseptini çevre ülkelere taşımak" dedi.

'Yurtdışı için güçbirliği oluşturalım'
Türkiye'de gayrimenkul sektöründe rekabet çok büyük olduğu için kâr marjlarının St. Petersburg'tan 3 kat, İran ve Abu Dabi'den 2 kat küçük olduğunu vurgulayan Erten, "Türk müteahhitlerimiz birlik olup başarılarını dünya genelinde ispatladı. Sıra gayrimenkul geliştiricilerine geldi. Türkiye'de başarılı işlere imza atan gayrimenkul geliştiricileri güç birliği oluşturarak çevre ülkelerde projeler hayata geçirmeli" dedi.

Sabah


Geri Dön