24 / 04 / 2024

KOMÜT: Amacımız kolay ev sahibi yapmak!

KOMÜT: Amacımız kolay ev sahibi yapmak!

Düzenledikleri basın toplantısında sıkıntılarını dile getiren KOMUT Genel Sekreteri Şaban Topal, "KOMÜT olarak amacımız; vatandaşları kolay ev sahibi yapmak" ifadelerini kullandı.



Düzenledikleri basın toplantısında sıkıntılarını dile getiren KOMUT Genel Sekreteri Şaban Topal, "KOMÜT olarak amacımız; vatandaşları kolay ev sahibi yapmak" ifadelerini kullandı 



Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) yönetimi basın mensupları ile bir araya geldi. KOMÜT İl Binası Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programa katılım yoğun oldu. Toplantıya Başkan Ekrem Demirci'nin yanı sıra Başkan Vekili Mustafa Dinçler, Genel Sekreter Şaban Topal, Başkan Yardımcıları; Adem Bulut, Abdülhalim Öncü, Ali Rıza Berber, Erdoğan Çalışkan, Musa Özkan ve Veli Karademir katıldı. Toplantıda konuşan KOMÜT Genel Sekreteri Şaban Topal konuşmasına oda olarak hedeflerinden bahsederek başladı. 


Topal, "KOMÜT, müteahhitlerin sesi olmak, sektöre kaliteli müteahhitler kazandırmak, Konya halkına hizmet, etmek ve şehrimizi yeniden imar etmek için kurulan bir örgüttür" dedi.

Hedeflerinin ardından çalışmalarından bahseden Şaban Topal, "Sektördeki müteahhitliğin bir tanımı olması gerekli, her önüne gelen müteahhit yapılmamalı" dedi. 


AMACIMIZ KOLAY EV SAHİBİ YAPMAK 

Amaçlarının vatandaşı kolay ev sahibi yapmak olduğunu da söyleyen Topal, "Yeni uygulanan tüketici kanunu ile müteahhitleri zora sokan maddeler üzerinde tekrar değerlendirme alarak, Ankara'da, mecliste görüşmeler yaparak daha uygun bir şekilde yapılanma hedefliyoruz" diye konuştu. 

Toplantının devamında projelerinden bahseden Topal, "Türkiye'deki bütün müteahhit birlikleri ile bir araya gelerek ülkemiz adına ticari ve mimari anlamda yeniden şekillendirmek için kulisler yapmayı planlıyoruz. Sektörümüzdeki sertifikasız çalışanlara eğitim ve sertifika vererek piyasada belgesiz ve sektör hakkında eğitimsiz personel kalmaması konusunda da çalışmalarımız olacak" dedi. Kentsel dönüşümün önemine de vurgu yapan Topal, "Projelerimiz arasında; kentsel dönüşüm noktasında sektörde ve resmi kurumlarda çıkan sorunları çözerek müteahhitin arasındaki zorluklan kaldırarak hem belediyenin hem de vatandaşın işini kolaylaştırmak kentsel dönüşümü hızlandırma konusunda çalışmalar yapmak var" ifadelerini kullandı. 

"Müteahhitleri bir araya getirerek sektörde birlik ve beraberliği sağladık. 

200'e yakın üyemizle birlikte kararlar alarak birlikte projeler üretmek için ülkemiz adına şehrimize hizmet etmek için bir araya geldik" diyen Topal konuşmasının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve katılanlara tek tek teşekkür etti. 


Konya Yenigün


Geri Dön