18 / 04 / 2024

Konak Belediyesi yeni hizmet binası görücüye çıktı!

Konak Belediyesi yeni hizmet binası görücüye çıktı!

İzmir Konak Belediyesi Hizmet Binası ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Mimari Proje Yarışması’nda ödül kazanan projelerin yanı sıra değerlendirmeye alınan tüm projeler de sergide yer aldı.




Konak Belediyesi’nin inşa edilecek yeni hizmet binası için düzenlenen proje yarışmasına katılan eserler Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sergiye çıktı. Ulusal çapta düzenlenen ve 72 projenin değerlendirildiği ‘İzmir Konak Belediyesi Hizmet Binası ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Mimari Proje Yarışması’nda ödül kazanan projelerin yanı sıra değerlendirmeye alınan tüm projeler sergide yer aldı. Sergi açılışına meslek odaları temsilcileri, serbest mimarlar ve mimarlık fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.


72 PROJE SERGİLENİYOR


Yarışmada birincilik ödülünü kazanan Mimar Mehmet Ziya İmren ile Mehmet Şefik Yasavul'un projesi büyük beğeni toplarken, ikinci ve üçüncü gelen projeler ile eşdeğer mansiyon kazanan projeler de ilgi gördü. Yarışmada değerlendirilen 72 projenin de yer aldığı sergi İki hafta boyunca Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ziyarete açık olacak. Sergiye gelen izleyiciler yarışmaya katılan ve ödül alan projeleri detaylı bir şekilde inceleme fırsatı bulacak. Serginin kapanış tarihi olan 29 Ağustos’ta ise yarışma jürisi ve yarışmaya katılan mimarların bir arada olacağı kolokyum gerçekleştirilecek.


OY BİRLİĞİYLE BİRİNCİ


Konak Belediyesi Hizmet Binası ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Mimari Proje Yarışması'nın kazanan projeleri geçtiğimiz haftalarda üç gün süren jüri değerlendirmesinin ardından belirlenmişti. Danışma kurulunda yer alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın da yakından takip ettiği titiz elemeler sonucunda değerlendirilen 72 proje arasından Mimar Mehmet Ziya İmren ile Mehmet Şefik Yasavul'un projesi oy birliğiyle birinciliği elde etti. Evren Başbuğ,  Özlem Arvas, Can Özcan ve Deren Uysal'ın hazırladığı proje ikinci gelirken, Murat Arif Suyabatmaz ve Hakan Demirel'in projesi de üçüncülüğü aldı. Yarışmada beş proje de eşdeğer mansiyon ödülüne layık görüldü.


Konak Belediyesi




Geri Dön