28 / 03 / 2024

Konak Belediyesi'nin hizmet binası görücüye çıktı!

Konak Belediyesi'nin hizmet binası görücüye çıktı!

İzmir’de, Konak Belediyesi’nin inşa edilecek yeni hizmet binası için düzenlenen proje yarışmasına katılan eserler Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sergiye çıktı.



Konak Belediyesi’nin yeni hizmet binası için ulusal çapta düzenlenen ve 72 projenin değerlendirildiği yarışmanın kazananları belli oldu. Üç gün süren jüri değerlendirmesinin ardından, titiz elemeler sonucunda değerlendirilen 72 proje arasından Mimar Mehmet Ziya İmren ile Mehmet Şefik Yasavul’un projesi oy birliğiyle birinciliği elde etti. Evren Başbuğ, Özlem Arvas, Can Özcan ve Deren Uysal’ın hazırladığı proje ikinci gelirken, Murat Arif Suyabatmaz ve Hakan Demirel’in projesi de üçüncülüğü aldı. Yarışmada beş proje de eşdeğer mansiyon ödülüne layık görüldü.

Öte yandan, yarışmada yer alan 72 proje açılan sergide görücüye çıktı. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki sergiye, serbest mimarlar ve mimarlık fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Yarışmada birincilik ödülünü kazanan Mimar Mehmet Ziya İmren ile Mehmet Şefik Yasavul’un projesi büyük beğeni toplarken, ikinci ve üçüncü gelen projeler ile eşdeğer mansiyon kazanan projeler de ilgi gördü. Yarışmada değerlendirilen 72 projenin de yer aldığı serginin, iki hafta boyunca Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ziyarete açık olacağı belirtildi. Serginin kapanış tarihi olan 29 Ağustos’ta ise yarışma jürisi ve yarışmaya katılan mimarların bir arada olacağı kolokyum gerçekleştirilecek.



Hürriyet 


Geri Dön