20 / 04 / 2024

Konak Hizmet Binası Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu!

Konak Hizmet Binası Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu!

Konak Belediyesi'nin hizmet binası için düzenlenen ulusal yarışmanın ödül töreni Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi, ödül törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı...



 

Konak Belediyesi'nin Yenişehir Pazaryeri'nin olduğu alana inşa edeceği hizmet binası için düzenlenen ulusal yarışmanın ödül töreni Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Düzenlenen kolokyum öncesi yapılan ödül töreninde  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş başta olmak üzere yarışmanın jüri üyeleri, yarışmaya katılan proje ekipleri, meslek odaları temsilcileri, serbest mimarlar ve mimarlık öğrencileri katıldı. İlk üç proje ile eşdeğer mansiyon kazanan proje sahiplerine ödülleri verilirken, törenin ardından jüri üyelerinin soruları yanıtlamak için hazır bulunduğu kolokyuma geçildi. 

 

SÖZÜ OLAN BİR BİNA

Törenin açış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, göreve başlar başlamaz yeni bir hizmet binası yapılması için harekete geçtiklerini, dağınık ve kullanışsız olan hizmet binalarını tek çatı altında birleştirmenin önlerine koydukları ilk hedef olduğunu söyledi. Başkan Pekdaş, ulusal yarışmaya hazırlık aşamasında katılımcı bir süreç işleterek, düzenlenen toplantılarda meslek odalarından, kadın ve engelli derneklerinden, akademisyenlerden, muhtarlardan ve internet üzerinden de vatandaşlardan gelen fikirleri değerlendirdiklerini anlattı. Hizmet binasının Yenişehir'de yapılacak olmasının da önemine değinen Başkan Pekdaş, "Yenişehir, Konak ilçesinin tam merkezinde, gelişmeyi bekleyen bir yer.  En büyük amaçlarımızdan birisi bu projenin bölgenin planlaması ve kalkınmasına yönelik bir ateşleyici olması. Umarım İzmir için, Konak Belediyesi için iyi bir hizmet binası gerçekleştirebiliriz. Jüri üyelerimiz bölgeye katkısı olan, kamusal alanları içinde taşıyan , mütevazı ama sözü olan bir binayı seçti. Bu binanın hem Konak'a hem İzmir'e bir eser olarak kalmasını ve bölgenin kalkınmasında bir jeneratör görevi görmesini diliyorum" dedi.

 

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

İzmir Konak Belediyesi Hizmet Binası ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Mimari Proje Yarışması kapsamında 71 proje arasında oybirliğiyle birinci gelen projenin mimarları Mehmet Ziya İmren ile Mehmet Şefik Yasavul ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun elinden aldı. İkinci olan projenin sahipleri Evren Başbuğ,  Özlem Arvas, Can Özcan ve Deren Uysal'a ise ödüllerini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş verdi. Üçüncü olan Murat Arif Suyabatmaz ve Hakan Demirel de ödüllerini Konak Belediyesi eski Başkanı Muzaffer Tunçağ'dan aldı. Jüri üyelerinin üç gün süren titiz inceleme ve değerlendirmelerin ardından birinci gelen proje sahibine 50 bin, ikinciye 40 bin, üçüncüye ise 25 bin TL para ödülü verildi. Beç proje de eşdeğer mansiyon ödülü olarak 14'er bin TL aldı. 

 

KOLOKYUM VERİMLİ GEÇTİ

Ödül töreninin ardından yarışma jürisi ve danışma kurulu üyelerinin katılımcıların sorularını yanıtladığı ve dileyenlerin fikirlerini dile getirdiği kolokyuma geçildi.  Yarışmanın danışma kurulunda yer alan Başkan Sema Pekdaş, kolokyumda dile getirilenlerin bundan sonrası için çok önemli veriler sunacağının altını çizerek "Yarışmaya katılan projelerin her biri aynı zamanda kentin gelişmesini, ruhunu vurgulayan birer eser" diye konuştu. 



Konak Belediyesi


Geri Dön