18 / 04 / 2024

Konak tramvayı projesinde güzergah sorunu aşılıyor!

Konak tramvayı projesinde güzergah sorunu aşılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak tramvayı projesinde Üçkuyular-Konak arası güzergahında yüksek maliyetler nedeniyle ilk projeye geri dönülecek. Güzergah, meslek odalarının önerileri doğrultusunda değiştirilmişti. İşte proje süreci...



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak tramvayı projesinde Üçkuyular-Konak arası güzergahında ilk projeye geri dönecek. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndan Mithatpaşa Caddesi’ne alınan güzergahın yeniden Sahil Bulvarı’na alınması için proje hazırlıkları tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu son kararı verdikten sonra, geciken çalışmalar başlayacak.


Konak tramvayında meslek odalarının önerileri doğrultusunda ihale öncesi Şair Eşref Bulvarı’ndan geçen güzergahta tramvay hattını dut ağaçlarının kesilmesine yol açacak orta refüjden kaldırarak mevcut taşıt yoluna kaydıran Büyükşehir Belediyesi, ihale sonrası ise yine meslek odalarının önerileri, yeşil alan üzerinden gitmesine tepkiler ve otoparkların azalacak olması nedeniyle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı yeşil alanından geçecek güzergahı Mithatpaşa Caddesi’ne almaya karar vermişti. Mithatpaşa Caddesi’nden geçmesi planlanan güzergahta ortaya çıkan sorunlardan dolayı değişiklik gündeme geldi. 


Özellikle caddenin altından geçen su, elektrik, doğalgaz ve benzeri altyapı deplaselerinin zorunluluğu ve sıkıntılar, maliyetteki artış ile trafikte yaşanacak sorunları dikkate alan belediye bürokratları, Sahil Bulvarı hattı için yeni proje hazırladı. Bu kez yeşil alan yerine yol ve kaldırımdan geçmesi planlandı. 


Hazırlanın iki ayrı alternatifin birinde hat tamamen taşıt yolunda olacak şekilde, diğerinde ise bir kısmı kaldırımda kalacak şekilde öngörüldü. Başkan Kocaoğlu’nun bu Eylül ayının ilk haftalarında vereceği karar sonrası firma çalışmalara başlayacak. Belediye, Mithatpaşa Parkı önünde Sahil Bulvarı’nın yeraltına alınmasıyla ilgili daha önceden hazırlanan ve tramvay hattının sahil bulvarından geçtiği görülen fotoğrafları kullandı.



Hürriyet Ege




Geri Dön