18 / 04 / 2024

Konak Tramvayı'nda bir etap daha tamamlandı!

Konak Tramvayı'nda bir etap daha tamamlandı!

Yapım çalışmaları son sürat devam eden Konak Tramvayı'nda bir zorlu etap daha tamamlandı.




Yatırımlarına son sürat devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı kapsamındaki imalat çalışmalarında tempoyu giderek artırıyor. Projenin uygulama açısından en zor bölümünü oluşturan Konak-Alsancak hattının tarihinden önce tamamlanması planlanıyor.


Alsancak Garı önündeki imalat çalışmalarını İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışına yetiştirmek için geceli-gündüzlü mesai harcayarak planlanan süreden 4 gün önce tamamlayan İzmir Büyükşehir ekipleri, Şair Eşref Bulvarı etabında da hızını kaybetmedi. Montrö Meydanı ile Çankaya arasındaki çalışmaların Kurban Bayramı öncesinde bitirilmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, iş takviminden bir hafta hızlı ilerleyerek trafik akışını da normale çevirdi.


Son hedef 18 Eylül

Kent trafiğinin üç kritik noktası için üç hedef tarih belirleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk ikisini öngörülen süreden önce tamamladı. Büyükşehir üçüncü hedef ise Cumhuriyet Bulvarı üzerinden Gazi Bulvarı’na kadar olan kısımdaki çalışmaları 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlayacağı 18 Eylül tarihine kadar tamamlamak istiyor.



İzmir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön