23 / 04 / 2024

Konak Tüneli 24 Mayıs'ta açılacak!

 Konak Tüneli 24 Mayıs'ta açılacak!

Konak tüneli 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ulaşıma açılıyor. Ancak Yeni Karamürsel Mağazaları ile otobüs duraklarının bulunduğu Bahribaba Parkı arasındaki asansörlü yaya üst geçidi yapılmadığı için yol yayalara kapatılacak



İZMİR Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün, Konak Tüneli'nin çıkışında Yeni Karamürsel Mağazası ile Bahri Baba Parkı arasına yapacağı yaya üst geçidinin inşaatı eksikler yüzünden başlayamadı.  Engelli kullanımına uygun olmaması nedeniyle revize edilecek proje, tünelin açılış tarihi olan 24 Mayıs'a yetişmeyecek.  Karayolları yetkilileri en geç yıl sonuna kadar üst geçidin biteceğini belirtirken, yaya erişimine kapatılacak yoldan metro alt geçidi kullanılarak caddenin karşısına karşıya geçilebilecek. 


REVİZE EDİLECEK 

Belediyenin tünel çıkışına yapılması planlanan geçit projesinde tek iniş çıkış bulunması, engelliler için çözüm getirilmemesi, asansör bulunmaması ve yoğunluk karşısında yetersiz kalacağı yönündeki görüşü üzerine projede revizyona giderek kapasitenin arttırılmasına yönelik talebi değerlendirecek olan Karayolları, son onay için bir kez daha Koruma Kurulu'na gidecek. Ortaya çıkacak projeyle birlikte yapım çalışmaları başlayacak. Çalışmalar en geç yıl sonunda tamamlanacak. 


YÜRÜYEN MERDİVENLİ

 Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, "Mimari proje hazırlanmış olup görüş için  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderilmiştir. 

Geçit asansörlü ve yürüyen merpenli olacak" dediler.  Başkan Aziz Kocaoğlu, konu ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada, "Ne olacağını yaşayıp göreceğiz" demişti. 


Habertürk Egeli 


Geri Dön