23 / 04 / 2024

Konak Tünelleri için kamulaştırmaya karşı 120 kişi barodan yardım istedi!

Konak Tünelleri için kamulaştırmaya karşı 120 kişi barodan yardım istedi!

Bakanlar Kurulu, yapımı süren Konak Tünelleri'nin üstündeki Kadriye, Çimentepe ve Damlacık'taki bazı evleri, yıkılma riski nedeniyle, acele kamulaştırdı. Ancak kira ödenmeyen, evlerinde çatlaklar oluşan ve kamulaştırmaya karşı çıkan 120 kişi izmir Barosu'




Bakanlar Kurulu, yapımı süren Konak Tünelleri'nin üstündeki Kadriye, Çimentepe ve Damlacık'taki bazı evleri, yıkılma riski nedeniyle, acele kamulaştırdı. Bu evlerdeki kiracılara iddiaya göre bir yıl boyunca ayda 450-650 lira ödeneceği sözü verildi. Bunun üzerine evler boşaltıldı. Ancak kira ödenmeyen, evlerinde çatlaklar oluşan ve kamulaştırmaya karşı çıkan 120 kişi izmir Barosu'ndan yardım istedi. 



ÖZEL KOMİSYON KURULDU 


Konuyla ilgili komisyon kurduklarım, kirayla ilgili olarak Karayolları'na başvuranların, tünel inşaatım yapan şirkete yönlendirildiğini öğrendiklerini dile getiren  İzmir  Barosu Başkanı Aydın Ozcan, şunları söyledi: "Riskli yapıların acil kamulaştırılmasına karşı dava açılamıyordu. 

Anayasa Mahkemesi'nin kumulaştırmalarla ilgili verdiği bir iptal kararı, dava açma umudu doğurdu. Komisyon mağdur vatandaşlara yardımcı olacak" dedi.



Hürriyet Ege


Geri Dön