18 / 04 / 2024

Konak Tünelleri, kent trafiğini rahatlattı!

Konak Tünelleri, kent trafiğini rahatlattı!

Açılışını 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı Konak Tünelleri, kent trafiğini rahatlattı. Tünellerden bir ay gibi kısa sürede beklenenin üzerinde araç geçtiği öğrenildi.



İzmir'de, Yeşildere ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan gelip Konak'ta yoğunlaşan trafiği azaltmak için yapılan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hizmete açtığı Konak Tüneli'nde, bir aylık sürenin ardından, beklenenin üzerinde araç geçtiği bildirildi. Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, tünelden günde geçen araç sayısının 22 binlere çıktığını açıkladı. Kent trafiğinin en yoğun olduğu bölge olan Alsancak, Basmane, Çankaya semtlerinin bu sorununu çözmek için yapımına başlanan Konak Tüneli, yaklaşık 2.5 yılda bitirilerek geçen 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıldı. Tünelden ilk olarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu, direksiyonuna geçtiği makam aracıyla geçti. Gidiş geliş şeklinde 1674 metre uzunluğunda olan Konak Tüneli'nin, yapım maliyetinin 170 milyon lira olduğu, ancak çevre düzenlemesi, kamulaştırma, yol bağlantılarıyla toplam da 220 milyon liraya mal olduğu açıklandı. Kent merkezinde önemli bir yoğunluk yaratan araçların, Yeşildere yolundan ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan geldiklerinde, sıkışıklığın yaşandığı bu bölgelere girmeden tünel aracılığıyla, karşı tarafa geçişi sağlanmaya başlandı. Sahil bulvarından gelen araçlar, havalimanı, Buca, Bornova, otogar bölgesine, Yeşildere yolundan gelenler de, Güzelyalı, Balçova, Çeşme yönüne direk geçiş olanağı elde etti. 



GEÇİŞ SAYISI DAHA DA ARTACAK 

Yaklaşık bir ay önce açılan tüneli vatandaşların kullanım yoğunluğu da yapılan araç sayımlarıyla ortaya çıktı. Proje sürecinde ilk açıldığı günlerde günlük kullanımın 15 binlerde kalacağı tahmin edilen tünelde, beklenenin üzerinde yoğunluk yaşandı. İlk günlerde günlük ortalama kullanım rakamı 17 bin araç olan tünelde bu sayı son günlerde 22 binlere çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Karayolları 2'inci Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, günlük araç geçişinin 30-40 binlere kadar çıkacağını söyledi. Tünelin  İzmir  içini önemli bir alternatif olduğunu da ifade eden Uraloğlu, "Vatandaşlarımız yolu öğrendikçe ve nasıl bir rahatlık sunduğu gördükçe kullanım sıklığı da artıyor. Rakamlar beklediklerimizin, istediğimizin çok üzerinde. Bu rakamlar projenin iyi olduğunu ortaya koyuyor. Ama önümüzdeki aylarda bu rakamlar çok daha artacak o zamana kent içi trafiğindeki rahatlama da yine görülecektir" dedi. 



Sabah


Geri Dön