18 / 04 / 2024

Konak’ın merdivenli sokakları yenileniyor!

Konak’ın merdivenli sokakları yenileniyor!

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın ilçeyle özdeşleşen merdivenli sokakları yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Eğimin yoğun olduğu dik sokaklarda yaya ulaşımını sağlayan merdivenli sokakları tepeden tırnağa yenilenecek.



İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın ilçeyle özdeşleşen merpenli sokakları yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Eğimin yoğun olduğu dik sokaklarda yaya ulaşımını sağlayan merpenli sokakları tepeden tırnağa yenilemek için harekete geçen Konak Belediyesi bu kapsamda ihaleye çıktı.


İlk etapta Kadriye, Hasan Özdemir, Tuzcu, Barboros, Murat, Altay, Mehtap, Ondokuz Mayıs, Turgut Reis, Zafertepe, Ulubatlı, Kemal Reis ve Güzelyalı mahallerindeki toplam 40 merpenli sokak elden geçirilecek. Önümüzdeki günlerde başlayacak çalışmalar sonunda kentin simgesi haline gelen merpenli sokaklar sağlam ve estetik bir görünme kavuşacak. Konak Belediyesi’nin öncelikle 13 mahalledeki 40 merpenli sokakta başlatacağı yenileme çalışmalarında Avrupa Birliği (AB) standartları dikkate alınacak. Uzun yıllar önce yapıldığı için AB standartlarına uygun olmayan ve zaman içinde eskiyen merpenli sokakların alt zemin malzemeleri yenileriyle değiştirilecek. Yıpranan tutmalıkların yerine de daha şık tutmalıklar monte edilecek. Yapılacak yeni düzenlemelerle merpenler daha sağlam hale getirilirken, engelli rampası olmayan merpenli sokaklara da uygun engelli rampaları inşa edilecek. Çalışmalar sırasında kent estetiği ön planda tutularak sokaklar uygun malzemeler ile güzelleştirilecek. Çalışmalar tamamlandığında merpenli sokaklar daha güzel ve bakımlı bir görünüm kazanacak.


Konaklılara kaliteli kent hizmetleri sunmak için altyapı ve üstyapı çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "İzmir’in en eski sokakları bizde. Merpenli sokaklar bizim hizmet götürmemizi zorlaştıran sokaklar ama aynı zamanda kentin kimliği olmuş sokaklar. Bu sokaklar eğimden ötürü merpenli sokak olarak kalmaya devam edecek. Bu sokakların merpenlerinin tamiri işine başlıyoruz. Kentimizin, Konak’ımızın en önemli simgelerinden birisi olan merpenli sokakların kentimize yakışır hale gelmesi bizim görevimiz. Az değil 40 sokak ve bir o kadarı da bizi bekliyor. Bu 40 sokağı bitirdikten sonra diğer merpenli sokakları da elden geçireceğiz ve Konak’a yakışır hale getireceğiz" diye konuştu.


Hürriyet Ege




Geri Dön