18 / 04 / 2024

Konak'ın siluetini korumak için 8 kat sınırlaması getirildi!

Konak'ın siluetini korumak için 8 kat sınırlaması getirildi!

KONAK Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında, özellikle sahil kesiminin siluetinin bozulmaması için atılması gerekenler masaya yatırıldı. Otel, rezidans, iş merkezi veya konutun yüksekliği, en fazla 24,8 metre olacak ve 8 katla sınırlandırılacak.



Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın yönettiği oturumda ilçe sınırları içinde kalan sahil bandında yapılacak her türlü binanın yüksekliği, imar planlarındaki mevcut ruhsatlı binaların yüksekliğiyle sınırlandırıldı. 


Oybirliğiyle alınan karara göre Konak'tan Alsancak Limanı'na kadar yapılacak otel, rezidans, iş merkezi veya konutun yüksekliği, en fazla 24,8 metre olacak ve 8 katla sınırlandırılacak. Konak'tan Üçkııyular'a en fazla 7 kata izin verilecek ve azami yükseklik 21,8 metre olacak. Konak Belediyesi, bu kararlarla yeni yapılacak binaların eskilerle uyumlu olmasını ve şehrin siluetinin bozulmasının önüne geçmeyi planlıyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın mevzuatı ise projeler için daha fazla yüksekliğe imkan tanıyor. Bakanlık, kendisine başvurulan projeler için imar planını konut kat yüksekliği için azami 3,3 metre verirken ticari yapılarda bu 3,8 metreye çıkabiliyor. Kordon'da bulunan ve uzun yıllar banka hizmet binası olarak kullanılan yapının yıkılmasından sonra yerine beş yıldızlı otel yapılacağı açıklanmıştı. Kordon'un siluetinin bozulacağı yönündeki tartışmalar ortaya atılmıştı. Konak Belediyesi, bu kararla kendi imar planlarında yapılacak binaların yüksekliğini belirlemiş oldu. 


Ticari Hayat


Geri Dön