23 / 04 / 2024

Konak'taki çöp dağları vatandaşı isyan ettirdi!

Konak'taki çöp dağları vatandaşı isyan ettirdi!

Çok sayıda şikayet telefonu aldıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, vatandaşların mahallelerindeki çöp dağlarının yanı sıra aktarmalı ulaşımdan da şikayetçi olduğunu dile getirdi.




Konak'ta oluşan çöp dağları vatandaşı bıktırdı. Bu konuda çok sayıda şikayet telefonu aldıklarını belirten  İzmir  Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, vatandaşların mahallelerindeki çöp dağlarının yanı sıra aktarmalı ulaşımdan da şikayetçi olduğunu dile getirdi. 20 Ağustos tarihinde Konak'taki vatandaşlar tarafından Ballıkuyu ve Kubilay Mahallesi'nde cep telefonuyla çekilip kendisine ulaştırılan fotoğrafı gösteren Doğan, "Özellikle metropol ilçelerde çöp sorunu ciddi anlamda öne çıkıyor. Konak Belediyesi'nin temel görevlerinden olan çöp sorununun çözümünü bile başaramadığını görüyoruz. Bol bol sohbetler, söylemler var, gazetelere televizyonlara nutuklar var ama halkın temel sorunu olan çöp sorunu çözülemiyor. İlçede proje üretme gayretini bir kenara bırakın, çöp, dağlar gibi yığıldı" dedi.


Toplu ulaşım iflas etti

İzmir'de vatandaşların aktarmalı ulaşım konusunda çok dertli olduğunu da vurgulayan Doğan, "Ulaşımda yeni sistem iflas etmiş durumda. Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Zaman kaybı yaşanıyor. Sıkışıklık yaşanıyor. Üstelik vatandaşlar tatilde, okullar tatil. Bir an önce eski sisteme dönülmeli. Her gün çok sayıda telefon ve mesaj alıyoruz. Vatandaşlar isyanda" diye konuştu. Doğan, önümüzdeki ay AK Partili meclis üyeleriyle vatandaşların sorunlarını dinleyecekleri ilçe turları düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

METİN BURMALI


Tuvalet krizi büyüyor

Kordon ve Konak Meydanı'ndaki çalışmayan tuvaletlere tepki gösteren Bilal Doğan, belediyelerin insanlara doğumdan ölümüne kadar olan süreçte her türlü hizmeti sunmalarının anayasal bir görev olduğunu söyledi. Doğan, "Maalesef Büyükşehir Belediyesi topladığı vergilerle İzmirlilere hizmet değil eziyet çektiriyor" diye konuştu. Vatandaşların metrodaki tuvaletlerden de yararlanamadığını belirten Doğan, "Aralarında hasta ve yaşlıların da bulunduğu insanlar, metrodaki tuvaletlerden yararlanamıyor. Vapur İskelelerindeki tuvaletlerden nasıl insanlar faydalanıyorsa aynı şekilde metrodaki tuvaletlerden de faydalanılması gerekiyor. Belediye bir an önce bunun önlemini almalı" dedi.


Yeni Asır




Geri Dön