18 / 04 / 2024

Konak'taki müzeler 18 Mayıs'ta ücretsiz!

Konak'taki müzeler 18 Mayıs'ta ücretsiz!

18 Mayıs pazar günü yapılacak bir günlük ücretsiz girişler Kadın Müzesi, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Neşe ve Karikatür Müzesi, Mask Müzesi ile Radyo ve Demokrasi Müzesi’nde uygulanacak...




18 Mayıs Dünya Müzeler Günü dolayısıyla Konak Belediyesi’nin beş butik müzesinde girişlerden ücret alınmayacak.


Konak Belediyesi, 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü kapsamında Kültür Bakanlığı onaylı beş butik müzeye girişleri ücretsiz yaptı. 18 Mayıs pazar günü başlayacak bir günlük ücretsiz girişler Kadın Müzesi, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Neşe ve Karikatür Müzesi, Mask Müzesi ile Radyo ve Demokrasi Müzesi’nde uygulanacak.


Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla UNESCO tarafından tüm dünyada her yıl 18 Mayıs’ta kutlanan Müzeler Günü’nde daha çok İzmirliyi müzelerine beklediklerini dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, müzelerin önemine değinerek, “Müzeler, geçmişle gelecek arasında birer köprü niteliğindedir. Dünyada 37 yıldır, Türkiye’de 32 yıldır kutlanan Müzeler Günü’nde biz de beş müzemizde girişleri ücretsiz yaptık. Vatandaşlarımıza ve kente gelen turistlere müzelerimizin kapısı Pazar günü ücretsiz açık olacak” dedi. Başkan Pekdaş, aynı gün müzelerde çeşitli sürpriz etkinliklerin de düzenleneceğini dile getirdi.


BEŞ MÜZE ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR


Müzelerin toplumun gelişmesi üzerindeki rolünün duyurulması ve bu yönde kamusal bilincin yaratılması amacıyla belirlenen Müzeler Günü, Türkiye'de 1982 yılından bu yana kutlanıyor. Konak Belediyesi’nin ilçenin farklı bölgelerinde Oyun ve Oyuncak Müzesi, Neşe ve Karikatür Müzesi, Radyo ve Demokrasi Müzesi, Mask Müzesi ile Kadın Müzesi bulunur.



İzmir'in Nabzı


Geri Dön