25 / 04 / 2024

Konfor Mobilya, İzmir OSB'de fabrika kuracak!

Konfor Mobilya, İzmir OSB'de fabrika kuracak!

TÜRKİYE'nin önde gelen mobilya markalarından biri olan Konfor Mobilya, İzmir'deki Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi'nde (BAYOSB) yatırım kararı aldı.



TÜRKİYE'nin önde gelen mobilya markalarından biri olan Konfor Mobilya, İzmir'deki Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi'nde (BAYOSB) yatırım kararı aldı. 


İzmir'den çıkarak hızla büyüyen ve dünyada çok sayıda noktaya mobilya ürünleri ihraç eden bir firma haline gelen Konfor Mobilya, BAYOSB bünyesinde toplam 165 dönüm arazi üzerine 120 bin metrekare kapalı alana entegre mobilya üretim tesisi kuracak. Bir yıl içinde faaliyete geçmesi planlanan ve Türkiye'nin en büyük mobilya üretim tesislerinden biri olacak fabrika ile BAYOSB'de üretilen ürün çeşitliliği artacak.


BAYOSB'nin lojistik ve altyapı avantajlarından ötürü Türkiye'nin batıya açılan kapısı İzmir'in büyümeye en uygun OSB'lerinden birisi olduğunu belirten BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, makineden sonra mobilya sektörünün temsilcilerinin bölgeyi tercih ettiğini söyledi. Hedeflerinin ekonominin ana konularında faaliyet gösteren ve bölge halkına istihdam sağlayacak firmaları bir araya getirmek olduğunu belirten Telseren, "İnşaat çalışmalarını tamamlayan Aymas, Remo ve Borataş Makine, Birim Makine ve Vergo Enerji işyeri açma ve çalışma ruhsatları düzenlenerek teslim edildi. Üç yeni üye firmamız da inşaat hazırlıkları yapıyor. Organize Yapı, Lyksor ve Parmak Makine firmaları binalarını bitirip üretime geçmek üzere. Ayrıca, Erciyes Demir, Zirve Kalıp, Nif Gıda ile Saygılı Rulman ise inşaat çalışmalarına başlayarak aramıza yeni katılacak firmalarımız olacak. Yeni yatırımcılarımızı bölgemizin fırsatlarından yararlanması için çağrıda bulunuyoruz. Bölge yönetimi olarak yeni üyelerimize her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.


Hürriyet


Bu haber Sabah'ta şöyle yer aldı:


Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), planlı büyümesini mobilya sektörünün en güvenilir temsilcilerinden Konfor Mobilya ile sürdürüyor. Makine ve otomotiv sektörünün önde gelen firmalarının ardından mobilyada da Türkiye'nin en büyük markalarından biri olan Konfor Mobilya'da BAYOSB'de yatırım kararı aldı. Konfor Mobilya, 165 dönüm arazi üzerine 120 bin metrekare kapalı alana entegre mobilya üretim tesisi kuracak.



Sabah


Geri Dön