26 / 04 / 2024

Kontakt Gayrimenkul Türkiye genelinde bayilik ağı oluşturacak!

Kontakt Gayrimenkul Türkiye genelinde bayilik ağı oluşturacak!

Kontakt Gayrimenkul ve Yatırım Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İlker Çakır, 2014 yılında oluşturacakları bayilik ağlan ile Türkiye'de sektöre karşı duyulan güven olgusunu tekrar canlandırmak istediklerini söyledi...



Uzun yıllardır bireysel olarak sürdürdükleri gayrimenkul yatırım sektöründeki faaliyetlerini mayıs ayında Kontakt Gayrimenkul ve Yatırım Borsası kurarak kurumsal bir yapıya dönüştürdüklerini belirten İlker Çakır, konut, ticari alan, arsa ve araç filosu kiralama hizmetleri verdiklerini söyledi. Bugün itibarıyla binin üzerinde portföyleri bulunduğuna ve bu sayının her geçen arttığına dikkat çeken Çakır, "Türkiye'de eksik olarak gördüğümüz yabancı sermayeli kuruluşların bayi ağı kurarak yerli sermayeden faydalanmaları bizi rahatsız etmeye başladı. Türk insanının da bu sektörde lider olabüeceğini ispatlamak için Kontak Gayrimenkul ve Yatırım Borsası'm yüzde 100 yerli sermayeyle kurduk" dedi. 

2014'ün ikinci çeyreğinden itibaren Türkiye genelinde bayilik ağı oluşturacaklarım ifade eden Çakır, bu sayede Marmara Bölgesi ve akabinde de tüm Türkiye'de sektöre karşı duyulan güYönetim Kurulu Başkanı İlker Çakır, uzun yıllardır bireysel olarak sürdürdükleri gayrimenkul yatırım sektöründeki faaliyetlerini mayıs ayında Kontakt Gayrimenkul ve Yatırım Borsası kurarak kurumsal bir yapıya dönüştürdüklerini söyledi. 

ven olgusunu tekrar canlandırmak istediklerini dile getirdi. Türkiye'de gayrimenkul sektörünün istenilen düzeyde olmadığını ve sektördeki tecrübelerini dünya standartlarında uygulanan yöntemlerle harmanlayacaklarını söyleyen İlker Çakır, "Kurduğumuz network ile dijital ölçümleme teknikleri, dijital fotoğraflama, uydu fotoğraflama, GPS ölçümleme ve dijital adresleme yaparak müşterilerimize anında sonuç vereceğimiz çok güçlü bir alt yapı sistemi oluşturduk" ifadesini kullandı. Bünyelerinde çalışan 20'ye yakın gayrimenkul ve yatırım danışmanlarıyla yatırımcılarla müşteri zihniyetinden ve komisyonculuk anlayışından ziyade birlikte kazanma olgusuyla partnerlik yapmak istediklerini ifade eden Çakır, "Sektörde faaliyet gösteren birçok firma sadece kazanç sağlamak için komisyoncu gibi çalışıyor. 

Biz ise kalitenin tesadüf olmadığı yönündeki tutumumuzla sektöre yeni bir bakış açısı kazandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu. 


Dünya Gazetesi


Geri Dön