28 / 04 / 2024

Kontratsız kiracının tahliyesi!

Kontratsız kiracının tahliyesi!

Sözlü kira sözleşmeleri, genellikle akraba ilişkileri bulunan; birbirlerini tanıyan bu nedenle kira sözleşmesi imzalama gereği duymayanlar tarafından yapılıyor. Peki, kontratsız kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte yanıtı...



Kontratsız kiracının tahliyesi!

Kontratsız yani sözlü kira sözleşmeleri, genellikle akraba ilişkileri bulunan; birbirlerini tanıyan bu nedenle kira sözleşmesi imzalama gereği duymayanlar tarafından yapılıyor. 


Bu şekilde taraflar arasında yapılan sözlü kira sözleşmesinde de problemler yaşanabiliyor. Kiracının kira ödemesini aksatması, kirayı ödememesi gibi sorunlar gündeme gelebiliyor.


Bu durumda ev sahibi ile kiracısı arasında yapılan kontratsız kira anlaşması nasıl feshedilir? Kontratsız kiracının tahliyesi nasıl olur diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi sözlü kira sözleşmesi, ev sahibi ile kiracısı arasında kiralamaya ilişkin bir anlaşma yaptığı ama bu anlaşmanın kağıt üzerine dökülerek imzalanmadığı kira akdi olarak karşımıza çıkıyor.


Hukuken geçerli olan bu tarz sözleşmelerin ispat açısından yetersiz kalması nedeni ile, yazılı kira sözleşmelerinin yapılması ve tarafların imzalarının bulunması öneriliyor.


Kontratsız kiracının tahliyesi için iki haklı ihtarname gönderilmesinin ardından ev sahibi, tahliye hakkına sahip oluyor.


Kiracının, bu duruma itiraz ettiğini; kendisinin "kiracı" olmadığını ileri sürdüğünü düşünürsek; Bu durumda da, yine kendisinden evin fuzuli işgali nedeni ile yine tahliyesini isteyebilirsiniz.



Kiracıya ihtar nasıl çekilir?


Geri Dön