28 / 03 / 2024

'Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor'

'Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor'

MARKA’dan hibe alan "Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" projesi, 4 Kasım Çarşamba günü Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesislerinde gerçekleşecek açılış toplantısıyla başlıyor. İşte projenin ayrıntıları...



Düzce İl Özel İdaresi ile Düzce Belediyesi iş birliğinde hazırlanan ve MARKA’dan hibe almaya hak kazanan "Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" Projesi, 4 Kasım Çarşamba günü Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesislerinde gerçekleşecek açılış toplantısıyla başlıyor.


Düzce İl Özel İdaresi ile Düzce Belediyesi iş birliğinde hazırlanan ve MARKA’dan hibe almaya hak kazanan toplam bütçesi 786 milyon 420 bin TL olan "Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor"

Konuralp’in dünya turizm destinasyonu olmasını temel amaç olarak benimseyen projede yenilikçi turizm yönetiminin sağlanması amacıyla, eğitim, tanıtım, iletişim, fizibilite çalışması gibi faaliyetlerin de yapılması hedefleniyor.


“Konuralp Dünya Destinasyonu Oluyor” adlı proje kapsamında zengin Osmanlı tarihine sahip tarihi mekanda aynı havanın yaşatılması amacıyla Konuralp Bey Otağı Çadırı kurularak gelecek nesillere geçmişin izlerinin taşınacak. Aynı zamanda otağda yörenin geleneksel tatları ve yemek kültürü proje dahilinde eğitim verilen halk tarafından yaşatılacak ve turistlere özel düzenlenecek kına düğün gibi etkinliklerin hayata geçirilmesi sağlanacak.


Konuralp’de yaşayan halkın turizm konusunda aydınlatılması amacıyla proje kapsamında üç adet bilgilendirme toplantısı, okullardaki öğretmenlere yönelik bilgilendirme ziyaretleri KONAK İŞ Eğitimleri kapsamında kerpiç yapımı eğitimleri ve kardeş şehir Dubrovnik ile proje içerisinde işbirliği yapılması faaliyetleri yapılacak.


Proje kapsamında Konuralp turistik bölgesinde yaşayan halkın isteği dahilinde mesken belirleme çalışmaları ve Otantik Konuralp Evleri’nin oluşturulması sağlanacak. Ayrıca bölgede turistlere yönelik pazarlama araçları, turistik turlar, gelenek ve göreneklerin organizasyonu ve yöresel ürünlerin belirlenerek satışa sunumu sağlanarak bölge halkına da istihdam sağlama çalışmaları yapılacak.


Konuralp’de yapılan tüm bu çalışmaların ilgili yerlere ulaşmasını ve tanıtımını sağlamak amacıyla da yürütülecek iletişim çalışmaları kapsamında TÜRSAB Genel Merkezinin ve bazı seyahat acentelerinin ziyaret edilmesi, bölgede bilgilendirme gezilerinin düzenlenmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ziyaret edilmesi, EMITT Turizm Fuarında Konuralp’in tanıtılması ve ulusal basının dikkatini bölgeye çekmek için organizasyonlar düzenlenmesi ve turizm odaklı derneklerin kurulmasını teşvik edici çalışmaların da yapılması hedefleniyor.


Düzce İl Özel İdaresi ile Düzce Belediyesi ortaklığında hazırlanan "Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" Projesi’nin açılış toplantısı 4 Kasım Çarşamba günü Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesislerinde saat 13:00’de Düzce protokolünün katılımıyla gerçekleşecek.




Geri Dön