23 / 04 / 2024

Konut alım projesi yatırımları arttırır!

Konut alım projesi yatırımları arttırır!

Sektör temsilcileri alt ve orta gelir grubunun konut alımında bunun bir fırsat olduğu görüşündeyken, uygulamayla birlikte konut kredilerinin de 200 milyar TL sınırını aşması bekleniyor.



Sektör temsilcileri alt ve orta gelir grubunun konut alımında bunun bir fırsat olduğu görüşündeyken, uygulamayla birlikte konut kredilerinin de 200 milyar TL sınırını aşması bekleniyor.


Bir taşla iki kuş vuracak


Nazmi Durbakayım / İNDER Yönetim Kurulu Başkanı: Devlet bu kararla bir taşla iki kuş vuracak. Teşvik, konut alma imkanı bulamamış vatandaşların da başını sokabilecek bir yuvaya kavuşmasını sağlayacak. Ayrıca bu uygulamayla 2014 sonunda 122 milyar lirayı bulan konut kredisi hacminin 200 milyar sınırını zorlayacağını söylemek hayal olmaz. 


Dönüşümü hızlandırır


DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya: Bu karar, konut alma planı olanların kararını hızlandıracağı gibi bugüne kadar konut alımını düşünmeyen kitleyi de harekete geçirecek. Ayrıca kentsel dönüşümü de hızlandıracak, dar ve orta gelirli kesim için konut alma fırsatı yaratacaktır. Bu destekle devletin hem inşaat sektörüne hem de yeni evlenenlere ve dar gelirli kesime büyük destek sağlayacak. 


Konut alımı kolaylaşır


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir: Özellikle orta alt, yani C gelir grubundan insanlarımızın konut alımını kolaylaştıracak olan bu uygulamayla çok sayıda insanın ev sahibi olma hayalini gerçekleştirecek. Bu gelişme konut sektöründe satışlara da olumlu yansıyacaktır, sektörü daha da hareketlendirecektir. 


Destekten memnunuz


Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu: Hükümetin sektörümüze devamlı verdiği desteklerinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Bahsi geçen uygulamanın da konut almak isteyenlere yönelik müjdeli bir haber olarak görüyoruz. Önümüzdeki dönemde verilecek desteğin içeriği de tam olarak ortaya konulduğunda tüketicilere ve sektöre dönük etkilerini daha sağlıklı değerlendirme fırsatı olur.


Nakit akışı için olumlu


İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes: Özellikle orta-alt gelir grubunda sınırlı tasarrufu olan kişilerin motive edileceği düşünülüyor. Uygulama, az da olsa belirli bir birikimi olan konut alıcılarını harekete geçirip, peşin alımlara yöneltebilir. Gayrimenkul geliştiricileri açısından değerlendirildiğinde nakit girişine olumlu etki yaratılmış olacak.


Sektörü canlandırır


Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu: Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı bu yüzde 15'lik katkı kararı şüphesiz ki sektörü canlandıracak olumlu gelişmelerden biridir. Ev alma kararını hızlandıracağını düşündüğümüz devlet desteği özellikle dar ve orta gelirliler için büyük bir fırsat olacaktır. Aynı zamanda konut kredisi kullanımlarının da ciddi artacağını düşünüyoruz.



Akşam


Geri Dön