23 / 04 / 2024

Konut alırken lokasyona yatırım yapılmalı!

Konut alırken lokasyona yatırım yapılmalı!

Yatırımda 'lokasyonun' önemli olduğunu söyleyen Atayıldız Gmp Proje Müdürü Nalan Başarı, "Ekonomide, yatırımlar.değerleme üzerine yapılır. Olumlu beklentiler, gelecekte olması gündemde olan yeni yaptırımlar, yatırım stratejilerine yön verir'' dedi.



Atayıldız Gmp Proje Müdürü Nalan Başarı, ''Konut konusunda da bazı önemli değerlemeler olmalı. örnek olarak; konut alacağınız yerin yalanında bir hastane, üniversite, alışveriş merkezi gibi binalar varsa bunlar o yerin değerli olmasını sağlar" dedi. 



Metro güzergahı önemli 

Yatırım yapılacak bölgede önemli olan bölgenin geleceği diyen Nalan Başan, "Bu nedenle konut satın alırken, o konutun bulunduğu yer-yani lokasyonbüyük önem taşımaktadır. İnşaat şirketi yöneticileri, kendi yaptıklan daireleri elbette çok üstün özellildi olarak ıralayacaklardır. Ancak konumu daha uygun ve daha düşük özellikli bir daire, daha lüks ürünlerle yapılmış daireden daha yüksek fiyatlı satılabilir ve kiralanabilir. Eğer ki konut almayı düşündüğünüz evin lokasyonu ciddi anlamda bir avantaj sağlıyorsa, biraz daha fazla para vermeyi göze alın" diye konuştu. 



"Teknolojinin üerlemesiyle birlikte metro ağlarının artması, metro yapüan bölgeleri yatırımda ilk teröh haline getiriyor" diyen Başarı, "Metro güzergâhında satılık daire fiyatlarında en yüksek artış yüzdesi Eryaman'da gerçekleşti. Sadece satışlarda değil elbette kira bedellerinde de ciddi artış var" dedi. 


Star Ankara


Geri Dön