24 / 04 / 2024

Konut alırken nelere dikkat etmeliyiz?

 Konut alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Habertürk yazarı hüseyin Birmen, konut alırken dikkat edilecek hususları kaleme aldı. İşte o yazı!





Gezip gördüğümüz projeler bize, eski teknolojilerin yerini çoktan en yenilerinin aldığını gösteriyor. Artık binalar, modern ve çağdaş yapılar olarak yükseliyor




Son zamanlarda konuştuğumuz kişilerin çok büyük bir bölümü deprem yönetmeliği öncesi yapılmış, eski sistemlerle inşa edilmiş, otoparkı, sosyal imkanları olmayan, devri kapanmış teknolojilerin kullanıldığı, işletme masrafı (ısıtma, soğutma, bakım) yüksek, havasız, ışıksız, manzarasız, sağlıksız ve hiçbir sosyal imkanı olmayan binalardan kaçıp yeni bir ev ve yeni bir yaşam tarzı peşinde.


İncelediğimiz projelerin hepsinde yukarıda saydığımız olumsuzluklar artı değer olarak kullanıcılara sunulmakta. Bu bağlamda kullanıcı, seçimini bütçesine ve yaşamak istediği bölgeye göre şekillendiriyor.


Artık belli bir seviyenin üzerindeki projelerde çok ciddi bir emek, bilgi birikimi ve  maddi yatırım olduğunu gözlemliyoruz. Büyük projelerde sorunların hepsi planlama aşamasında ve masa başında çözülüyor. Bu da inşaat sürecini oldukça kısaltarak projelerin zamanında öncesinde teslim edilmesine olanak sağlıyor.


Daha önce yapılmayan ancak incelediğimiz bütün projelerde var olan örnek daire uygulamasıda son kullanıcıların proje bitiminde ne ile karşılaşacakları çok iyi fikir vermekte. Ayrıca projelerin özelliklerinin firmalar tarafından değiştirilme hakkı olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. 


Gezdiğimiz ve incelediğimiz tüm projelerde emeği geçen herkesin ellerine sağlık diyerek satırlarımı sonlandırıyoruç

Konut alırken nelere dikkat edelim


-Alacağınız konut, çok değil ailenizin ihtiyacını karşılayacak büyüklükte olsun. Daha sonra evin işletme masrafları bütçenize ekstra yük olmasın.


-Her ne kadar binalar artık yeni deprem yönetmeliklerine göre yapılıyor olsa da zeminin sağlam ninnisi çok önemli.


-İç ve dış mekanlarda kullanılan malzemelerin güzel olmasının yanı sıra hayatınızı kolaylaştıracak. 



Hüseyin Birman/Habertürk


Geri Dön