19 / 03 / 2024

Konut alırken önce iskan belgesi sorulmalı!

Konut alırken önce iskan belgesi sorulmalı!

Osman Yıldırım; konut satın alırken projenin tasarım ve mimari özelliklerinden önce inşaat halinde ise kat irtifak tapularının olup olmadığını bina bitmiş ise iskan belgesinin alınıp kat mülkiyetli tapularının çıkarılıp çıkarılmadığı sorgulanmalıdır.



Son yıllarda sağlanan düşük faizler,  konut alımına teşvik edici fırsatlar ve değerlenen araziler Türkiye'de gayrimenkule yatırımı artırıyor. Yatırımını konuttan yana kullanmak isteyen kişilerin doğru konut seçiminde ise dikkat etmeleri gereken bazı kriterler bulunuyor.  2006 yılından bu yana Şişli - Bomonti bölgesinde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçiren Yıldırım Yapı Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım; konut satın alırken projenin tasarım ve mimari özelliklerinden önce inşaat halinde ise kat irtifak tapularının olup olmadığını bina bitmiş ise iskan belgesinin alınıp kat mülkiyetli tapularının çıkarılıp çıkarılmadığı sorgulanmalıdır.


Yaklaşık yarım asırlık birikimi ile 2006 yılından bu yana Şişli-Bomonti bölgesinde ‘Kuleli Evleri’ markasıyla kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştiren Yıldırım Yapı Grubu, bölgedeki hak sahipleriyle birebir görüşmeler yaparak yüzlerce kişinin hayatına dokunuyor. 


İnsanların birikimlerini gayrimenkule yatırırken değerlendirilmesi gereken kriterlere değinen Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım; “İnsanlar daha iyi koşullarda yaşamak ya da geleceğe yatırım yapmak için uzun yıllar yaptıkları birikimlerini konutlara yatırıyorlar. Bu sebeple konut alacak kişilere öncelikli önerimiz güvenilir inşaat firmalarını tercih etmeleridir. İkinci el konut alıyorlarsa deprem yönetmeliğinin yapılıp yapılmadığı irdelenmeli, iskanın olup olmadığı mutlaka sorulmalıdır” dedi. 


Yeni projelerde ısı ve ses izolasyonu önemli

Geleceğe yatırım amaçlı alınan konutların değerini koruması için binaların yapılandırılmasına dikkat çeken Yıldırım; “Gerçekleşen kentsel dönüşüm projeleri ile birlikte konut inşaatları ve satışları her geçen gün artarak devam ediyor. Bu yatırımların değerini koruması ve yaşam standartlarını dengede tutması için doğru yapılandırılması gerekiyor. Yeni konutlardan satın alacak kişilerin binalarda su izolasyonuna, onları ekstra enerji maliyet yükünden kurtaracak ısı izolasyonuna ve ses izolasyonun yapılıp yapılmadığına bakılması gerekmektedir.  Siz dairenizin içindeki dolabı beğenmeyebilir ya da bir müddet sonra renginden sıkılıp değiştirebilirsiniz. Ancak binanızın elektrik sistemini ya da izolasyon sistemini bir daha yenileme şansınız çok zordur” dedi.


Yıldırım Yapı Grubu tarafından inşa edilen Kuleli Evleri projelerinde seçkin daire ve cazip ödeme planlarıyla satışa sunulmaktadır. Projeler hakkında detaylı bilgi, haftanın 7 günü 09.00 ile 18.00 saatleri arasında Kuleli Evleri satış danışmanlarından alınabiliyor.



Geri Dön