28 / 03 / 2024

Konut almak için en doğru zaman!

Konut almak için en doğru zaman!

Emlak Konut son 15 günde Ankara, İzmir ve Gebze’de değeri 6 milyar lirayı bulan konut projesini satışa sundu. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Piyasanın hızlı hareket etmeye ihtiyacı var. Biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. " dedi.



EMLAK Konut GYO son 15 günde 3 yeni konut projesi için düğmeye bastı. Gebze’de 1 milyar lira değerinde 1850 konutluk projeyi geçtiğimiz günlerde satışa sunduklarını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, satışların kura ile yapılacağı projede evlere 4 bin 277 başvuru aldıklarını söyledi. İzmir’de ise Tariş Kooperatif Birlikleri ile bir protokol imzaladıklarını belirten Kurum, “140 bin metrekare alanda İzmir’in yeni kent merkezini inşa edeceğiz 2.5-3 milyarlık bir proje hayata geçecek” dedi. Son projelerinin ise  Ankara  Çankaya’da yükseleceğini belirten Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilecek ‘Başkent’ adı verilen projede 1478 konut ve 26 ticari birim olacağını belirtti.


15 YIL VADELİ SATIŞ

Ankara projelerinin değerinin ise yaklaşık 2 milyar lira olduğunu belirten Kurum, “Son 15 günde piyasaya 5.5-6 milyarlık iş sürdük. Bu projeler 250 alt sektöre hareketlilik getirecek. Niye hızlı hareket ediyoruz. Çünkü piyasanın hızlı hareket etmesi gerekiyor. Çalışması gerekiyor. Önemli olan bugün bir iş daha yapmak. Bugün piyasaya yeni iş sürülmesi lazım. Biz de kamu iştiraki olarak üstümüze düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’de daha yapılacak çok iş ve kat edilecek çok yol var” dedi. Ankara projeleri hakkında bilgi veren Kurum, “Mühye Mahallesi’nde 202 bin metrekare alanda hayata geçecek projemizde 492 konutu kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine vereceğiz. İnşaata önümüzdeki ay başlayacağız. Fiyatlar ise 395 bin lira ile 1 milyon 100 bin lira arasında değişiyor” dedi. Başkent projesinde yüzde 10 peşinat, 15 yıl vade ve 850 liradan başlayan ödeme koşulları sunduklarını belirten Kurum, “Ödemeler de teslim sonrası başlıyor. Sunduğumuz cazip ödeme imkanları ortada. Ciddi finansman yükü altındayız ama biz bunu kaldıracak güçteyiz” diye konuştu.


9 BİN EV VE OFİS SATILDI

Kasım ayı içinde 2 bin 205 bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdiklerini dile getiren Murat Kurum, “Yılın başından bugüne kadar toplam satış adedimiz 8 bin 926 adete, satış değeri toplamımız ise 6.2 milyar TL’ye ulaşmış oldu. Emlak Konut olarak 2016 yılı için belirlemiş olduğumuz 7.6 milyar TL değerinde 11 bin bağımsız bölüm satışı hedefine artık biraz daha yakınız. Zor bir süreçten geçtik. Tüm dünyada ekonomik ve siyasi savaş var. Ama Türkiye’de gayrimenkul sektöründe sorun yok. Doğru proje doğru ödeme planı ile çıkınca talep görüyor” dedi. Anadolu’da yatırımı hızlandırdıklarını, Denizli, Konya, Nevşehir, Niğde’de projelere başladıklarını belirten Kurum, yıl sonu kâr hedeflerini de 1.5 milyardan 1.8 milyar liraya çıkardıklarını kaydetti. 


DOLARI BOZDURAN KONUTA YATIRIR

KONUT almak için en doğru zaman olduğunu belirten Murat Kurum, “Dolar bunun üzerine gitmeyecek, dolar gelebileceği son noktaya kadar gelmiş. Gayrimenkul alanında böyle bir ödeme şekli sunarsanız vatandaş gider dolarını bozdurur, getirir projeye yatırır. Bu fırsatlar belki ileride tüketicilerin karşısına çıkmayacak. İnşaat maliyetleri arttığı için konut fiyatları da geri gitmeyecek” dedi.


Başkent Emlak Konutları satışa çıktı! 396 bin TL!



Hürriyet 



Haber İstiklal Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Emlak Konut Genel Müdürü Kurum, kasım ayında toplamda 2 bin 200 bağımsız bölüm satışı yaptıklarını ifade ederek "Konut sektöründe sıkıntı yok" dedi.


EMLAK Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, geçen ay 2 bin 200 bağımsız bölüm satışı yaptıklarını belirterek, "Kasım ayı itibarıyla bu yıl toplamda 8 bin 926 bağımsız bölüm satışına, 6.2 milyar lira ciroya ulaştık. Yıl sonundaki 11 bin bağımsız bölüm hedefini yakalayacağız." dedi. Emlak Konut GYO'nun Ankara Çankaya'da hayata geçireceği "Başkent Emlak Konutları" projesinin tanıtımında konuşan Kurum, bu yıl için 11 bin bağımsız bölüm ve 7.6 milyar lira ciro hedefi belirlediklerini, dünyadaki ekonomik sıkıntılara karşın bu hedefleri yakalayacaklarını söyledi. Türkiye'de gayrimenkul ile ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmadığını savunan Kurum, şunları kaydetti: "Yıl sonu itibarıyla hedeflerimizi yakalayacağız. Son bir aylık sürece bakarsak,15-20 gün önce Gebze'de yaklaşık 2 bin bağımsız bölümden oluşan bir proje satışa sunduk. 4,5 kat talep geldi, 4 bin 500 başvuru oldu. Kasım ayı satışlarına bakarsak, kasım ayında toplamda 2 bin 200 bağımsız bölüm satışı yaptık. Kasım ayı itibarıyla bu yıl toplamda 8 bin 926 bağımsız bölüm satışına, 6,2 milyar lira ciroya ulaştık. Totale bakarsak, yıl sonundaki 11 bin bağımsız bölüm hedefini yakalayacağız. Ülkemiz zor bir süreçten geçti ve bu zor süreç sadece ülkemiz ile alakalı değil. Böyle bir ortamda hem satış hem kar hedefini yıl sonu itibarıyla yakalayacağız. Bana göre şu an tam konut alma zamanı." 



İstiklal Gazetesi


Geri Dön