27 / 04 / 2024

Konut devlet yardımı ne kadar?

Konut devlet yardımı ne kadar?

Konut devlet yardımı, 26 Ağustos tarihi itibariyle başlıyor. Bu tarihten itibaren hesap açarak para biriktiren kimseler, 3 sene sonra devlet yardımını alabiliyor. Peki, konut devlet yardımı ne kadar?



Konut devlet yardımı, 26 Ağustos tarihi itibariyle başlıyor. Bu tarihten itibaren hesap açarak para biriktiren kimseler, 3 sene sonra devlet yardımını alabiliyor. Bu bedel en fazla birikimin yüzde 20'si olarak ödeniyor.


Konut hesabı, bankaların yurtiçi şubelerinde Türk Lirası cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılıyor. Konut hesabı ortak hesap olarak açılamıyor.


Katılımcı birden fazla konut hesabı açtıramıyor. Konut hesabı katılımcı tarafından başka bir bankaya taşınamıyor. Onsekiz yaşından küçükler adına veli veya vasisi tarafından konut hesabı açılabiliyor. 


Peki, konut devlet yardımı ne kadar?


Devlet katkısı, konut hesabına yapılan düzenli ödeme sürelerine göre hesaplanıyor:

a) Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 36 ile 47 ay olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 15'idir. Ancak ödenecek tutar 13 bin TL'yi geçemiyor.


b) Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 48 ile 59 ay olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 18'idir. Ancak, ödenecek tutar 14 bin TL'yi geçemiyor.


c) Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 60 ay ve üzeri olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 20'sidir. Ancak, ödenecek tutar 15 bin TL'yi geçemiyor.


Konut hesabına bir defaya mahsus olmak üzere açılış tarihinde üst sınırı aşan bir tutar yatırılabiliyor. Bu tutar 30 bin Türk Lirasını geçemiyor.


10 soruda konut devlet katkısı!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön