19 / 04 / 2024

Konut fiyatları hangi ilde ne kadar arttı?

Konut fiyatları hangi ilde ne kadar arttı?

Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi “Ağustos” ayı raporu açıklandı. Türkiye’nin 68 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatları Balıkesir'de yüzde 2.26 oranında artarak fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu.



Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi “Ağustos” ayı raporu açıklandı


Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda bulunan gayrimenkul sektörünün nabzını ölçen ve Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle hazırlanan, 68 il, 242 ilçe ve 1202 mahalleyi kapsayan REIDIN Emlak Endekslerine göre gayrimenkul sektörünün büyüme potansiyeli devam ediyor. 


Türkiye İş Bankası desteği ile hazırlanan REIDIN Emlak Endeksleri Ağustos ayı raporunda öne çıkan noktalar:


- Türkiye’nin 68 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatları Balıkesir'de yüzde 2.26 oranında artmış ve Balıkesir fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde konut kira değerlerinin en çok arttığı şehir ise yüzde 2.56 oranı ile Bursa oldu.


- Türkiye İş Bankası’nın desteği ile hazırlanan REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksine göre, Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0.35 oranında azalış gerçekleşmiş olup, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.89 oranında ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 69.30 oranında artış gerçekleşti.


- Amortisman süresi bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede çıkarabildiği illerin başında Aydın gelirken, yıllık brüt kira getirisi bakımından en yüksek getiri oranları Aydın, Van ve Bilecik şehirlerinde ölçüldü.



Konut fiyatları hangi ilde ne kadar arttı?




Geri Dön