23 / 04 / 2024

Konut kredi dosya masrafı iadesi nasıl olur?

Konut kredi dosya masrafı iadesi nasıl olur?

Konut kredisinde bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masraflarını iade etmeleri gerekiyor. Peki, konut kredi dosya masrafı iadesi nasıl olur?



Konut kredi dosya masrafı iadesi nasıl olur?


Satın alınacak bir taşınmazın banka tarafından ipotek altına alınarak konutun değerine göre belirlenen kredi çeşidine konut kredisi deniyor. 


Konut üzerindeki ipotek, kredi ödemelerinin tamamlanması ile kaldırılıyor. Konut kredisi başvurusunda dosya masrafı mutlaka alınan bir ücret olarak karşımıza çıkıyor. 


Konut kredisinde bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masraflarını iade etmeleri gerekiyor. Konut kredisi dosya masrafı için ilk olarak kredi kullanılan bankaya bir dilekçe ile talepte bulunmanız gerekiyor.


Talebiniz sonucunda bankadan olumsuz bir sonuç alındıysa, kredi kullandığınız kuruluştan aldığınız belgelere göre sizden kesilen miktar 1.161,67 TL’nin altında ise yaşadığınız yerin ilçe kaymakamlığında bulunan hakem heyetine dilekçe ile başvuru yapmanız gerekiyor. 


Eğer, bankanın sizden istediği miktar  1.161,67 TL'nin üzerindeyse doğrudan Tüketici Mahkemesine başvuru yapmanız yeterli oluyor.



Konut kredi dosya masrafı geri alma şartları!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön