25 / 04 / 2024

Konut kredi taksiti ödenmezse ne olur?

Konut kredi taksiti ödenmezse ne olur?

Konut kredisi ödemelerinin aylık gelire uygun olarak düzenlenmesi gerekiyor. Aksi halde, ödemelerde sıkıntı yaşanabiliyor. Öyle ki tüketici kredi taksitini ödeyemez hale bile gelebiliyor. Peki, konut kredi taksiti ödenmezse ne olur?



Konut kredi taksiti ödenemezse ne olur?

Bankaların sunmuş olduğu konut kredisi; sabit geliri olan ancak konut almak için yeterli nakit parası bulunmayanlar tarafından tercih ediliyor. Kişiler, bankaların konut kredisi paketlerinden yaralanarak, uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olma hayalini gerçekleştirebiliyor.


Konut kredisi ödemelerinin aylık gelire uygun olarak düzenlenmesi gerekiyor. Aksi halde, ödemelerde sıkıntı yaşanabiliyor. Öyle ki tüketici kredi taksitini ödeyemez hale bile gelebiliyor. 


Peki, aylık gelirinize uygun olmayan bir kredi kullandığınızı ve aylık taksit ödemelerini yapamadığınızı farz edelim. Bu durumda konut kredi taksiti ödenmezse ne olur?


Kredi taksit ödemelerin aksaması durumunda, banka, borçlu ile irtibata geçiyor. Kredi borcu kullanan şahısa, belli bir süre verip ödenmeyen taksitlerin ödemesini istiyor. 


Ancak borç yine ödenmediği takdirde kredi kuruluşu ipoteğin paraya çevrilmesi yolunu seçerek konutu satışa çıkarıyor. Satıştan elde edilen gelir ile kredi kuruluşundaki borç kapanıyor. Miktarın fazla olması durumunda ise geriye kalan tutar söz konusu borçluya veriliyor.



Konut kredisinden cayma hakkı!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön