19 / 04 / 2024

Konut kredisi başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Konut kredisi başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimseler gerekli belgeler ile birlikta bankaya başvuruda bulunabiliyor. Peki, kredi süreci nasıl işler? Konut kredisi başvurusu kaç günde sonuçlanır?



Konut kredisi başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimseler gerekli belgeler ile birlikta bankaya başvuruda bulunabiliyor. Gerekli şartlara uygun olunması durumunda kredi onaylanıyor. Peki, konut kredisi başvurusu ne zaman sonuçlanır?


Kredi başvurusu girişi için banka tarafından nüfus cüzdanı, gelir belgesi, başvuru formu, tapu fotokopisi gibi evraklar isteniyor. 


Akabinde banka, kredibiliteye bakarak ön onay veriyor ve ekspertiz raporu için ilgili firmayı yönlendiriyor. Bu aşamada ekspertiz ücretinin de yatırılması gerekiyor.


Ekspertiz sonrası rapor bankaya 1-3 iş gününde ulaşıyor. Sonra da banka, kredi ile ilgili kesin kararını veriyor. Eğer kredi talebiniz onaylanırsa kredinizin kulandırımı için tapu ipotek işlemleri yapılıyor ve banka evi satan kişiye hesap açarak ödemeyi yapıyor. 


Başvuru sonrası konut kredisi kullanma süresi herşey yolunda gider ve problem çıkmaz ise 5-10 iş günü arasında sonuçlanabiliyor.


Konut kredisi için istenen belgeler:


Kredi kullanacak kişi için istenen belgeler

Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport)

İkametgah İlmuhaberi

Maaş Bordrosu veya serbest meslek sahipleri için Vergi Levhası


Alınacak konut için istenen belgeler

Kat Mülkiyeti Tapusu ya da

Kat İrtifakı Tapusu ve Yapı Kullanım İzin Belgesi ya da

Kat İrtifaki Tapusu ve İnşaat Ruhsatının Fotokopileri


Konut kredisi nasıl devredilir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön