19 / 04 / 2024

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri!

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri!

Tüketiciden ne için alındığı bilinmeyen konut kredisi dosya masrafları Yargıtay kararı gereğince iade ediliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri..



Konut satın alırken, bankalardan konut kredisi kullanan kimseler ne için alındığını bilmediği masrafları ödemek durumunda bırakılabiliyor.


Ancak tüketiciden ne için alındığı bilinmeyen masrafların Yargıtay kararı gereğince iade edilmesi gerekiyor. Konut kredisi dosya masrafı adı altında alınan bu masrafların iadesi için tüketici hakem heyetine veya tüketici mahkemelerine müracaat ediliyor.


Öncelikle bankadan kesilen tutarın tam miktarı öğreniliyor. Bunun için bankaya bir dilekçe ile müracaat ediliyor. Bankadan gelen cevabına istinaden parasal sınıra göre müracaat edilecek birim de tespit ediliyor.


2017 yılında tüketici hakem heyeti sınırı 2 bin 400 lira olarak belirlendi. Eğer dosya masrafı 2 bin 400 liradan düşükse tüketici hakem heyetine müracaat edilebiliyor. Eğer bu bedelden fazlaysa tüketici mahkemesine müracaat ediliyor.


Bankaya gönderilecek dilekçe örneği


............. Bankası A.Ş  Genel Müdürlüğüne


Talepte Bulunan : (İsim-TC Kimlik No-Adres-İrtibat Tel)


Konu   : Kredi masraflarının iadesi hakkında


Açıklamalar  :

Bankanızın .............. numaralı kredi müşterisiyim.


Bugüne kadar kullanmış olduğum her kredi işlemlerinde kredi-dosya masrafı ödemekteyim.


Yargıtay kararıyla; kredi-dosya masraflarının haksız şart niteliğinde ve tüketicilerden tahsilinin haksız olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle bankanızdan bugüne kadar kullanmış olduğum tüm kredilerin;


a. Sözleşmelerini,

b. Ödeme planı ve ödeme dekontlarını,

c. Kredi kullandırılması için bankanızca yapılması gereken zorunlu masrafların ayrıntılı dökümlerini ve yapılan masrafın belgesini,


tarafıma mail veya adresime bankacılık kanunu çerçevesinde verilmesini talep ederim. Cevap verilmemesi halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımı ve ilgili kurumlara şikayette bulunacağımı bildiririm.


Kullanmış olduğum kredilere ilişkin olarak On yıl geriye dönük olarak kesilen masraf ücretlerinin toplamının ödeme tarihlerinden itibaren yasal faizi ile tarafıma derhal iadesini, aksi taktirde alacağımın faiziyle birlikte tahsili için her türlü mahkeme masrafları ve avukatlık ücretlerini bankanızdan tahsil etmek üzere yasal yollara başvuracağımı bildiririm. 

 

.../.../....

Ad, Soyad -İmza



Tüketici hakem heyeti parasal sınırı 2017!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön