20 / 04 / 2024

Konut kredisi ekspertiz işlemleri!

Konut kredisi ekspertiz işlemleri!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin kullanacakları kredi miktarı ekspertiz çalışmaları ile tespit edilen konut değerine göre belirleniyor. İşte konut kredisi ekspertiz işlemleri..



Konut kredisi ekspertiz işlemleri!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin kullanacakları kredi miktarı ekspertiz çalışmaları ile tespit edilen konut değerine göre belirleniyor.


Buna göge, konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin kredi kullanım süreçlerinde, ekspertiz raporu çıkartması zorunlu oluyor. Peki, konut kredisi ekspertiz işlemleri nelerdir?


Konut kredisi ekspertiz

Konut kredisi içi ekspertiz başvurusu istenilen bir firmaya veya bankaya yapılabiliyor. Banka da eksper işleri için anlaşmalı olduğu ekspertiz firmasına istenilen raporu çıkarttırabiliyor.


Bunun için ayriyetten ekspertiz ücretinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, konut ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?


Geçtiğimiz sene 360 TL olan konut ekspertiz ücreti 2016 yılında 415 TL olarak tahsil edilecek.  Bu ödemenin yapılmasının ardından hazırlanan rapor sonrasında bankaya gönderiliyor. 


Bankaya gönderilen raporlar inceleniyor. İnceleme sonrasında eğer rapor onaylanırsa, kredi tutarı da tüketiciye teslim ediliyor.



Dükkan ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön