23 / 04 / 2024

Konut kredisi ekspertiz raporu geçerlilik süresi!

Konut kredisi ekspertiz raporu geçerlilik süresi!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız öncelikli şartınız ekspertiz raporu olarak karşımıza çıkıyor. Ekspertiz raporu için bankaya başvuru yapılması gerekiyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?



Konut kredisi ekspertiz raporu geçerlilik süresi!

Konut kredisi kullanarak ev satın almak istiyorsanız banka öncelikle evin incelemesi için ekspertiz gönderiyor. Ekspertiz evi inceleyip bankaya bir rapor hazırlıyor ve hazırlanan bu rapora göre banka konut kredisi bedelini belirliyor. 


Konut ekspertiz raporunu hazırlarken, hem geçmiş hem de yakın zamanda gerçekleşen satışları karşılaştırarak, beklemede olan satışlar ve gayrimenkul projelerine dair pazar verilerini analiz ediyor. 


Raporunda, gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı gibi bilgilere yer veriyor. 


Ekspertiz raporunda bir sorun çıkması halinde ekspertiz raporunun iptali için Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapılabiliyor. Eksperler genellikle banka tarafından gönderiliyor.


Ekspertiz raporu almak için gereken belgeler;

* Nüfus cüzdanı fotokopisi (Pasaport veya sürücü belgesi de olabilir)

* Gelir belgesi

* Serbest meslek olarak çalışanlar vergi levhası

* İkmetgah belgesi (Adınıza düzenlenmiş, elektrik, su, doğalgaz veya telefon faturası da olabilir)



Konut kredisi ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Konut ekspertiz raporu geçerlilik süresi hakkında, kanunlarca bir hükme bağlanmamış olmasına rağmen genellikle altı ay ile bir yıl arasında güncelliğini yitiriyor.



Konut kredisi ekspertiz raporu yanlışsa ne yapılır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön