26 / 04 / 2024

Konut kredisi ekspertiz raporu nereden alınır?

Konut kredisi ekspertiz raporu nereden alınır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin evleri banka tarafından gönderilen eksper tarafından inceleniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu nereden alınır?



Konut kredisi ekspertiz raporu nereden alınır?

Konut kredisi kullanırken satın alacağınız gayrimenkulün değerlendirilmesi SPK Lisanslı uzmanlar tarafından yapılıyor. Bu uzmanların katıldığı sürece ise ekspertiz süreci deniyor. 


Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşacak ziyaretçilerimizin en çok merak ettiği konulardan biri olmakla beraber kredi miktarının belirlenmesinde de önemli rol oynuyor. 


Bir ekspertiz süreci iki aşamadan oluşuyor. Hazırlık Aşaması ve Rapor Aşaması. Hazırlık aşamasında eksper evin değerini belirleyebilmek için bir çok etkeni göz önünde bulundururken son aşamasında da bu değerlendirdiği unsurlara göre bir rapor hazırlıyor. Bu raporu bankaya sunuyor ve konut kredisinin miktarı bu rapor ile belirleniyor.


Ekspertiz raporu kullanabileceğiniz kredi miktarını belirleyeceğinden rapor aşamasından önce değerlendirmenin neye göre yapıldığına mutlaka hakim olmanızda fayda var. Raporda eksper tarafından araştırılacak unsurlar aşağıdaki gibidir:


–   Binanın kimliği / açık adresi

–   Kime ait olduğu / Türü

–   Kaç katlı, kaç yaşında olduğu

–   İmar durumu

–   Gayrimenkulun fiziki durumu

–    İtibar


Ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön