19 / 03 / 2024

Konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca ne yapılmalı?

Konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca ne yapılmalı?

Konut kredisi, konut edinmeleri amacıyla veya sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması olarak ifade ediliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca ne yapılmalı?



Konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca ne yapılmalı?

Konut kredisi, konut edinmeleri amacıyla veya sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması ve bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. 


Konut kredisi, banka ve finans kuruluşlarının gayrimenkulü ipotek altına alması karşılığında verdiği kredi olarak da tanımlanabiliyor.


Bankalar, konut kredisi vermeden önce konutu incelemesi için eve ekspertiz gönderiyor. Banka tarafından gönderilen ekspertizin hazırladığı sonucunda verilecek olan kredi tutarı belirleniyor. 


Ekspertiz raporu almak için gereken belgeler;

* Nüfus cüzdanı fotokopisi (Pasaport veya sürücü belgesi de olabilir)

* Gelir belgesi

* Serbest meslek olarak çalışanlar vergi levhası

* İkmetgah belgesi (Adınıza düzenlenmiş, elektrik, su, doğalgaz veya telefon faturası da olabilir)


Konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca ne yapılmalı!

Konut ekspertiz raporu geçerlilik süresi hakkında, kanunlarca bir hükme bağlanmamış olmasına rağmen genellikle altı ay ile bir yıl arasında güncelliğini yitiriyor. Konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca, raporun güncellenmesi istenebiliyor. 


Konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön