19 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranları seçim sonrası ne olacak?

Konut kredisi faiz oranları seçim sonrası ne olacak?

Konut kredisi faiz oranlarının seçim sonrası ne olacağı hakkında Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven değerlendirmelerde bulundu. İşte faiz oranlarıyla ilgili beklentiler ve son durum...



Konut kredisi faiz oranlarında hareketlilik devam ederken akla 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri sonrasında ne olacağı sorusunu getiriyor. 120 ay vadelendirmede konut kredisi faiz oranları geçtiğimiz sene Mayıs ayında yüzde 1,03'ten başlarken bu yıl daha düşük seviyelerden yüzde 0,96'dan başlıyor. Ancak seçim sonrası ne olacağı henüz belirsizliğini koruyor. Öte yandan Amerikan Merkez Bankası'nın yapacağı açıklamaların da konut kredisi faiz oranlarını olumlu ya da olumsuz şekilde etkilemesi söz konusu. Tüm bu belirsizliklerle ilgili Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven açıklamalarda bulundu. 


Konut kredisi faiz oranları seçim sonrası ne olacak?


Seçim öncesi belirsizlik Türk ekonomisi üzerinde baskı yaratıyor!


Güven; Mortgage sektörünün ilk 5 aylık verilerde oldukça hızlı olduğunu ve gelecek seçimlerden olumsuz anlamda fazla etkilenmediğinin altını çizdi. Güven sözlerine şöyle devam etti: “Ama yine de seçim öncesi oluşan belirsizliklerin de Türk ekonomisi üzerinde genel bir baskı yarattığını söyleyebiliriz. Faiz oranın seviyesini seçimlerden daha çok ekonominin gidişatı, en önemlisi global ekonomik ve siyasi gelişmeler belirleyecektir” 


Faiz oranlarında artış kaçınılmaz! 


Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven, Amerikan Merkez Bankası'nın alacağı kararın faiz artışını etkileceğini ifade etti. Güven; Amerikan Merkez Bankası'nın (AMB) alacağı kararlara bağlı olarak, global piyasalarda beklenen faizlerdeki artış devreye girdiği takdirde, seçim sonuçlarından bağımsız olarak, faiz oranlarında bir artış olması kaçınılmaz. Ama mevcut durumda faiz oranlarının makul seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz, şeklinde konuştu. 

 

İşte güncel konut kredisi faiz oranları!


Konut kredisi faiz oranları seçim sonrası ne olacak?


*Rakamsal veriler kredipazari'ndan alınmıştır. 


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön