19 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranları yükseldi!

Konut kredisi faiz oranları yükseldi!

Bu yıl içinde ilk kez konut satışlarının gerilediğine işaret edilen raporda, genel seçim kararı alınması ve konut kredileri faizlerindeki artış ile birlikte konut talebinin hızla yavaşladığı dile getirildi.



Bu yıl içinde ilk kez konut satışlarının gerilediğine işaret edilen raporda, genel seçim kararı alınması ve konut kredileri faizlerindeki artış ile birlikte konut talebinin hızla yavaşladığı dile getirildi. Eylül ayının bu yılın en dusuk konut satılan ikinci ayı olduğu ifade edildi.Yılın dokuz ayında konut satışları gecen yılın aynı dönemine gore yüzde 12,7 artarak 936 bin 615 adede ulaştı. Raporda, "Yılın son çeyreğinde mevcut yaşanan belirsizlikler ve konut kredi faiz oranlarının artısı ile birlikte konut satışlarının zayıf kalması beklenmektedir. Buna rağmen 2015 yılında gecen yılın üzerinde konut satısı gerçekleşmiş olacaktır" ifadeleri yer aldı. Rapora gore genel secime giderken artan küresel malı belirsizliklerin de etkisi ile ekim ayında tum piyasa faizlerinde hızlı bir artış yaşandı. 


Buna bağlı olarak konut kredisi faiz oranları da yükseldi. Ekim ayında ortalama faiz oranı yüzde 1,18 seviyesine yükselirken, faiz oranlarında kademeli artısın süreceği dile getırıldı.İnsaat malzemeleri sanayi üretimi ağustos ayında yılın en yüksek aylık artısını gösterdi. Ağustos ayında inşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 7,1 yukseldl.lnsaat malzemesi ihracatı ağustos ayında gecen yılın aynı ayına gore yüzde 11,6 gerileyerek 1,39 milyar dolar oldu. Böylece yılın ilk sekiz ayında ihracat yüzde 17,8 düşerek 11,74 milyar dolara indi. 


Hürses


Geri Dön