25 / 04 / 2024

Konut kredisi faizleri ne olur?

Konut kredisi faizleri ne olur?

Konut kredisi faiz oranlarının 2014 yılında daha yukarıda seyredeceğini belirten Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven, ev almaya düşünen vatandaşlara ”İstediğiniz evi bulduysanız alın, faizler düşer mi diye beklemeyin” önerisinde bulundu...



Konut kredisi faiz oranları tarihin en düşük seviyelerine indi derken beklenmedik artış herkesi şaşırttı. Oranlar yüzde 1’lere yaklaşırken konut kredisi kullanarak daire satın almayı planlayan vatandaş da konut ihtiyacını beklemeye aldı. Çünkü kafalar karışık. Konut faiz oranları ne olur, yükselir mi, düşer mi gibi uzayıp giden birçok soru işaretleri var... Biz de bu karışıklığı biraz gidermek adına soruyu uzmanına sorduk. Bakın Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven soruya nasıl yanıt verdi; 


Konut kredisi faizleri ne olur?


Faizler yükselir

Konut kredisi faiz oranlarının 2013 yılına göre daha yukarıda seyretmesini öngördüklerini vurgulayan Güven, sektörün de 2013’e göre daha yavaş büyüyeceğini söyledi. 


2014 belirsizlikler yılı olacak

Sadece faiz oranları değil genel anlamda 2014 yılının belirsizliklerle dolu bir yıl olacağının altını çizen Güven, “2014 yılı için belirsizlikler oldukça çok. Amerikan Merkez Bankası'nın kararları, bizim gibi pek çok gelişmekte olan ülkenin, özellikle de dış finansmana ihtiyaç duyanların, ekonomisini etkileyecek, faizlerin rekor düşük seviyelerden artış trendine girmeye başlamasına neden olabilecek. Ayrıca ülkemizde gerek iç gerekse dış politika açısından çok farklı gelişmeler yaşanması olası. Bu nedenle, faizlerin 2013’e göre daha yukarıda seyretmesini ve dolayısıyla sektörün de bu sene 2013'e göre daha yavaş büyümesini bekliyoruz”  şeklinde konuştu.


Faizlerin düşmesini beklemeyin

Konut almayı düşünen vatandaşlara öneride bulunan Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven, konut kredisi faizlerinin düşmesini beklemek yerine istedikleri evi buldukları an satın almalarını tavsiye etti. Güven, “Çünkü faiz oranları çok yüksek seviyelerde değil. Ayrıca en önemlisi eğer yaşamak için bir ev alınıyorsa, fiyatı ve mevcut faiz oranlarıyla oluşan taksit bütçenize uygun ise, o an konut kredisi kullanmak için doğru zaman demektir” diye konuştu.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön