23 / 04 / 2024

Konut kredisi fek yazısı nereden alınır?

Konut kredisi fek yazısı nereden alınır?

Konut kredisi fek yazısı, konut kredisi kullanılan dolayısı ile tapu üzerinde ipotek bulunan taşınmaz malların üzerindeki ipoteğin kaldırılması için isteniyor. Peki, konut kredisi fek yazısı nereden alınır?



Konut kredisi fek yazısı nereden alınır?

Konut kredisi kullılarak satın alınan ev, kredi borcu süresince bankanın oluyor. Borç bitene kadar ev banka adına ipotekli oluyor.


Kredi geri ödemelerinde herhangi bir sorunun yaşanması durumunda, ipoteğin paraya çevrilmesi talep edilerek banka evin satışını isteyebiliyor. Akabinde ev satılarak banka elde edilen gelirden kredi borcunu kapatıyor. Geriye kalan kısım kredi sahibine iade ediliyor.


Ancak bu şekilde bir sorunun yaşanmaması ve kredi borcunun tamamının bitirilmesi durumunda fek yazısının alınması gerekiyor. 


Fek yazısı, konut kredisi kullanılarak alınan bir konutun borcunun tamamının ödenmesinden tapuya verilecek resmi bir belge oluyor.


Bu yazı, konut kredisi kullanılan dolayısı ile tapu üzerinde ipotek bulunan taşınmaz malların üzerindeki ipoteğin kaldırılması için isteniyor. Peki, konut kredisi fek yazısı nereden alınır?


Konut kredisi fek yazısı, kredi kullanılan bankadan isteniyor. İlgili banka kendisine yapılan bu talep üzerine ya yazıyı tüketiciye veriyor ya da doğrudan tapu müdürlüğüne gönderiyor.


Fek yazısının tapuya ulaşmasının ardından Tapu Sicil Müdürlüğü gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ev üzerindeki ipoteği resmi olarak tapudan da kaldırıyor.  


Konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön