23 / 04 / 2024

Konut kredisi fek yazısı örneği!

Konut kredisi fek yazısı örneği!

Kredi kullanırken karşılaştığınız maliyet kredi tamamlandığında da devam ediyor. İpoteğin kaldırılması için bankaların yazdığı ‘ipotek fek yazısı' ise kredinin son maliyeti oluyor. İşte, konut kredisi fek yazısı örneği!



Konut kredisi fek yazısı örneği!

Kredi kullanırken karşılaştığınız maliyet kredi tamamlandığında da devam ediyor. İpoteğin kaldırılması için bankaların yazdığı ‘ipotek fek yazısı' ise kredinin son maliyeti oluyor.  Birçok bankanın bu yazı için talep ettiği tutar değişiklik gösterebiliyor. 


Bankaların bu yazı için talep ettiği ücrete dair mortgage yasasında belirleyici bir madde bulunmadığına dikkat çekilirken, bankaların bireysel kredi sorumluları şu yorumu yapıyor: “İpotek fek yazısı banka tarafından konut üzerine konulan ipoteğin kaldırılmasına yönelik bir yazışma. Banka bu yazıyı hukuk servisine nazırlatıyor. Bu da ayrı bir hizmet olduğu için bankalar müşteriden bu hizmet karşılığında ücret talep edebilir.”

Birçok banka kredi kullanan müşteriyle yaptığı ve karşılıklı imzalanan sözleşmede ‘ipotek fek yazısı'na dair ek bilgi bulunuyor. Kredinin tamamlanmasının ardından ipetok kaldırma işlemlerinden ücret alındığı belirtiliyor. Bu nedenle kredi kullanırken, sözleşmeler dikkatlice okunması gerekiyor. 

 

Fek yazısı örneği..


T.C.

ANKARA

... İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Dosya No: ……… /…………


TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE

………………(Şehir)

 

 

İLGİ: a) …./…./…..  tarih ve ….. sayılı yazımız.

  b) ……../………tarih ve ….. yevmiye sayılı cevabi yazınız.


ALACAKLI

VEKİLİ : 

BORÇLU : 


İlgi (a) sayılı yazımız gereğince, ilgi (b) sayılı cevabi yazınızda belirtilen taşınmazlar kaydına konulan haczin işbu dosyamızdan geçerli olmak üzere KALDIRILMASINA karar verilmiştir.

 

Karar gereğince işlem yapılarak ilgi (b) sayılı yevmiyeniz ile konulan hacizlerin fekki gereği rica olunur. 


NOT: ...................................



İcra Müdür Yrd. 

...............


Konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön