24 / 04 / 2024

Konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

Konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

İpoteğin fek edilebilmesi için bankadan İpotek fek yazısının alınması gerekiyor. Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için banka ücret talep edebiliyor. Peki, konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?



Konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

Konut üzerindeki ipoteğin kaldırılabilmesi için, konut kredisinin tamamının ödenmiş olması gerekiyor. Konut kredisinin tamamının ödenmesi durumda konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması için bankaya ipotek fekki başvurusunun yapılması gerekiyor.


İpotek için alınması gereken belgelerin başında ipotek edilecek taşınmaz mala ait varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı geliyor.


Daha sonra alacaklı ve borçlunun veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları, pasaportları veya avukat kimliği ile gerçek kişiler için T.C. Kimlik Numarası, tüzel kişiler için Vergi Numaraları gerekiyor. 


Son olarakta alacaklının iki, borçlunun bir adet ve mutlaka son altı ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm. büyüklüğünde vesikalık fotoğraf bulundurması ve akitte taraflardan biri veya ikisi vekille temsil edilmişse, ayrıca temsile ilişkin belgeye ihtiyaç duyuluyor.


Konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

Birçok banka kredi kullanan müşteriyle yaptığı ve karşılıklı imzalanan sözleşmede ‘ipotek fek yazısı’na dair ek bilgi koyuyor. Kredinin tamamlanmasının ardından ipotek kaldırma işlemlerinden ücret alındığı belirtiliyor. Bu nedenle kredi kullanırken, sözleşmelerin dikkatlice okunması ve o aşamada itiraz edilmesi gerekiyor.


İpotek fek yazısı veren banka gayrimenkulün sahibinden ücret talep ediyor ver fek yazısı ücretleri bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. 


İpotek fek ücreti iadesi dilekçesi!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön