19 / 04 / 2024

Konut kredisi ödemeleri ne zaman başlar?

Konut kredisi ödemeleri ne zaman başlar?

Konut sahibi olmak isteyen ve yeterli nakiti bulunmayan hemen hemen herkes, bankaların konut kredilerini kullanıyor. Peki, kredi kullarak ev satın alan bir kimsenin konut kredisi ödemeleri ne zaman başlar?



Konut kredisi ödemeleri ne zaman başlar?

Konut sahibi olmak isteyen ve yeterli nakiti bulunmayan hemen hemen herkes, bankaların konut kredilerini kullanıyor.


Konut kredisi ile, diğer kredi türlerine nazaran daha yüklü tutarlar çekilerek, geri ödemeleri düşük faiz oranlı ve uzun vadeli olabiliyor.


Konut kredisi ödeme planları kullanılan kredi tutarına, vade süresine ve faiz oranlarına göre hesaplanıyor. Örneğin bir mesken için 100 bin TL konut kredisi kullanmak istediğinizi ve vadenizin 120 ay; faiz oranının ise yüzde 0.80 olduğunu farz edelim. Aylık taksit miktarınız şu şekilde olacaktır;


Tutar:100.000 TL

Vade:120 ay

Oran:       %0.80

Taksit:1.299 TL


Aynı vade ve faiz oranları ile 150 bin TL'lik kredi kullamanız durumunda ise taksit tutarınız 1.949 TL olacaktır. Peki, konut kredisi ödemeleri ne zaman başlar?


Konut kredisi taksit ödemeleri, anlaşma sağlanan bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin kimi bankalar kredi ödemelerini hemen bir sonraki ay başlatırken; kimi bankalar çeşitli kampanyalar ile kredi ödemelerini bir kaç ay sonra başlatabiliyor.


Konut kredisi yapılandırma faiz oranları 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön