28 / 03 / 2024

Konut kredisi peşinat yardımı şartları!

Konut kredisi peşinat yardımı şartları!

Başbakan Ahmet Davutoğlu,Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba destek verileceğini açıkladı. Peki, konut kredisi peşinat yardımı şartları nelerdir?



Konut kredisi peşinat yardımı şartları!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Marriot Otelde düzenlenen "İnşaat Sektörü Zirvesi"nde "Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak" müjdesi verdi. Peki, konut kredisi peşinat yardımı şartları nelerdir?


Konut kredisi peşinat yardımı şartları..

Devlet desteği kapsamında, %75'lik kısma kredi kullanılması durumunda %25'lik için biriktirilen paraya devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalara göre, konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. 


Buna göre, "Ben konut almak için para biriktiriyorum" diyen bir vatandaş, bankada bir hesapta para biriktirmeye başlarsa konut aldığı anda hesapta ne kadar biriktirmişse devlet ona yüzde 15 katkıda bulunacak. 


Bunun için hesabın "Ama konut almak" şartıyla açılmış olması gerektiğini dile getiren Başbakan Ahmet Davutoğlu konuyu şu şekilde örneklendirdi: 


"Sizin yüzde 25 peşinatı yatırmak için biriktirdiği o para, 50 bin liraysa yüzde 15'i nispetinde ona katkıda bulunulacak. Böylece, 57 bin 500 lira olacak. 100 bin liraysa 15 bin lira. Devlet onu verecek. Böylece tasarrufu teşvik anlamında da peşinatları kolay yatırmak anlamında da teşvik mahiyeti taşıyacak." 



Konut kredisi peşinatına devlet yardımı kararı!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön