28 / 03 / 2024

Konut kredisi yapılandırma 2015!

Konut kredisi yapılandırma 2015!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kimseler, kredi ödeme sürecinde, faiz oranlarının düşmesi durumunda, kullanıcı kredisini yapılandırmak isteyebiliyor. İşte, konut kredisi yapılandırma 2015!



Konut kredisi yapılandırma 2015!

Gayrimenkul ipoteği karşılığında banka ve finans kuruluşlarının verdiği kredi türüne konut kredisi deniyor. Konut kredisi kullanabilmek için bazı şartlar bulunuyor ve bu şartlar bankadan bankaya değişebiliyor. 


Konut kredisi eksper tarafından konuta biçilen değerin yüzde 75'ine veriliyor. Kredi ödeme olanakları da seçilen kredi vadesine ve kredi faiz oranlarına göre şekilleniyor.


Konut kredisi yapılandırma, (çoğunlukla) aynı bankada, ödeme güçlüğü çekilen bir kredi ya da kredi kartı borcu için ilgili banka ile görüşerek yeni ve kolay bir ödeme planının hazırlanması olarak biliniyor. 


Kredi Yeniden Yapılandırma (Refinansman) ödemekte olduğunuz konut kredisinin kapatılması ve size şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce yüksek faizle konut kredisi kullandıysanız, kredinizi yeniden yapılandırarak:


-Dönemin düşük faizlerinden yararlanabiliyor.

-Taksitlerinizi azaltabiliyor.

-Daha az faiz ödeyebiliyor.


Krediyi yeniden yapılandırmak her zaman avantajlı bir olmuyor; avantajlı olması için faiz indiriminden elde ettiginiz karın yeniden yapılandırma masraflarından daha fazla olması gerekiyor. 


Kredinizi yeniden yapılandırmanın sizin için avantajlı olup olmadığını Refinansman Hesap Makinesini kullanarak görebiliyor, yeniden yapılandırma ürünü sunan bankaları karşılaştırma yapabilirsiniz.


Hangi bankalar konut kredisi veriyor?

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön