28 / 03 / 2024

Konut kredisi yapılandırma nasıl hesaplanır?

Konut kredisi yapılandırma nasıl hesaplanır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kimseler, kredi ödeme sürecinde, faiz oranlarının düşmesi durumunda, kullanıcı kredisini yapılandırmak isteyebiliyor. Peki, konut kredisi yapılandırma nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..



Konut kredisi yapılandırma nasıl hesaplanır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kimseler, kredi ödeme sürecinde, faiz oranlarının düşmesi durumunda, kullanıcı kredisini yapılandırmak isteyebiliyor.


Yapılacak bu yapılandırma işlemi, refinansman olarak tanımlanıyor. Kredi yeniden yapılandırma işlemi ile ödenmekte olan konut kredisinin kapatılması ve mevcut faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesi talep edilebiliyor. 


Düşen faiz oranlarına nazaran daha yüksek faizle konut kredisi kullananlar kredi hesabını yeniden yapılandırarak:


-Dönemin düşük faizlerinden yararlanabiliyor.

-Taksitlerinizi azaltabiliyor.

-Daha az faiz ödeyebiliyor.


Peki, konut kredisi yapılandırma nasıl hesaplanır?

Refinansman kredisi kullananların dikkat etmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Tüketiciyi avantajlı hale getirme amacında olan refinansman kredisinde; avantaj için faiz indiriminden elde ettiginiz karın yeniden yapılandırma masraflarından daha fazla olması gerekiyor.


Yapılandırmada yeni bir kredi kullanılması nedeni ile yeni masraflar doğabiliyor. Tabi tüketici kredi kullanılan banka ile anlaşma sağlayabilirse, bu masrafların büyük kısmından kurtulabiliyor. 


Ancak bankayla anlaşma sağlanamazsa, refinansman kredisi açılırken karşılaşılabilecek masrafları dikkatle değerlendirmek gerekiyor. 


Evin tamamına kredi veren banka var mı?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön