25 / 04 / 2024

Konut kredisinde Dask zorunlu mudur?

Konut kredisinde Dask zorunlu mudur?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istediğinizi düşünelim. Bu noktada karşınıza yapılması zorunlu masraflar çıkacaktır. Peki konut kredisinde Dask zorunlu mudur, işte yanıtı...



Konut kredisinde Dask zorunlu mudur?

Konut kredisi kullanarak daire sahibi olmak istediğinizi ve bunun için işlemlerinizi başlattığınızı farz edelim. Bu noktada kredi kullandığınız kuruluş sizden birtakım sigortalar talep edecektir. Nu talep edilen sigortalar arasında Dask da bulunuyor. Peki konut kredisinde Dask zorunlu mudur? Dask yaptırılmazda ne olur?


Kredi kullanırken ve tapudaki alım-satım işlemlerinizin gerçekleşebilmesi için zorunlu olan sigortalar arasında Dask da yer alıyor. Zorunlu deprem sigortası olan Dask'ın yapılmaması durumunda söz konusu alım-satım işlemi gerçekleşmiyor. Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak için Dask şartı aranıyor.


Bu demek oluyor ki konut kredisinde Dask zorunlu mudur sorusunun yanıtı; Evet Dask zorunludur. Ancak, Dask'ı kredi kullandığınız kuruluşta yaptırmak zorunda değilsiniz. Herhangi bir sigorta acentesi ile Dask yaptırabilirsiniz.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön