29 / 03 / 2024

Konut kredisinde ING'den faiz indirimi

Konut kredisinde ING'den faiz indirimi

ING Bank, dün yaptığı yazılı basın açıklamasıyla konut kredisinde müşterilerine rakiplerine oranla yeni avantajlı faiz oranları sunacağını açıkladı



Bankadan yapılan açıklamada, 5 Aralık 2008 itibariyle konut kredilerinde uygulanan faiz oranlarında radikal bir değişikliğe gidilerek faiz düşüşü yapıldığı belirtildi.
ING Bank, normal konut kredilerinde yüzde 1.82, Avantajlı Konut paketinde yüzde 0.99, Yeni Konut Paketi'nde yüzde 1.39, Artı Konut ürününde ise yüzde 1.75'ten başlayan faiz oranları uygulayacak.
Konut kredilerinde faiz oranları vadelere göre değişiklik göstermekle beraber yüzde 1.82 ile yüzde 2'nin üstünde bulunuyor.

‘Yeni ürünler çıkaracağız'
ING Bank Konut Finansmanı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Öztürk, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada küresel mali kriz nedeniyle Türkiye'de de tüketicinin konut taleplerinde bir yavaşlama olduğuna dikkat çekti.
Öztürk, söz konusu yavaşlamanın kaynağı olan güvensizlik hissini aşmak için ING Bank olarak tüketiciye güvenini geri kazanması yönünde kolaylık sağlamak istediklerini belirtti.
3 - 72 ay vadeli olarak değişen konut kredisi faizleriyle mortgage ürünlerinde son derece avantajlı seçenekler sunduklarını söyleyen Öztürk, önümüzdeki dönem geliştirecekleri yeni ve farklı ürünlerle hem pazar payını yükseltmeyi hem de konut kredisi kullanmak isteyen tüketicilere cazip koşullar sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Milliyet


Geri Dön