26 / 04 / 2024

Konut kredisinde kefil istenir mi?

Konut kredisinde kefil istenir mi?

Konut kredisi, satın alınacak konutun banka tarafından ipotek altına alınarak, konutun değerinin büyük bir kısmına karşı verilen kredi türü olarak ifade ediliyor. Peki, konut kredisinde kefil istenir mi?



Konut kredisinde kefil istenir mi?

Konut kredisi, satın alınacak konutun banka tarafından ipotek altına alınarak, konutun değerinin büyük bir kısmına karşı verilen kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Bu kredi türünde taşınmaz banka tarafından ipotekli oluyor. Bankadan ipotekli olan taşınmazın üzerindeki ipotek ancak tüm kredi borcunun ödenmesi halinde kalkıyor. 


Konut kredisinde, kredi tutarının belirlenmesi ekspertiz raporuna göre şekilleniyor. Bankadan görevlendirilen ekspertiz söz konusu olan konutu inceliyor. Yapılan incelemelerde ekspertiz konutun acil satış değeri ile gerçek değeri bakıyor. Ayrıca gayrimenkulün özellikleri ve piyasa değeri belirleniyor. 


Bütün bunlar belirledikten sonra bankaya bir rapor veriliyor. Böylece konut kredisi verilmeden önce konut için ekspertiz değeri hesaplanmış oluyor. Ekspertiz raporundan sonra ki aşamada banka kredi tutarını belirliyor. Peki, bütün bu işlemlerin onaylanması için kefil gerekiyor mu?


Konut kredisinde kefil istenir mi?

Konut kredilerinde kefil istenmiyor çünkü konut kredileri ipotekli krediler olarak karşımıza çıkıyor. Ancak müşterinin gelirinin yetmediği durumlarda bankalar krediyi vermek için kefil isteyebiliyor.



Hangi evlere kredi verilir?




Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com 


Geri Dön